CARSNEWS
NEW MODELS

Πως σχεδίασα την πρώτη BMW X5 (βίντεο)

Πόσο πιστεύετε ότι χρειάζεται για την κατασκευή ενός νέου αυτοκινήτου; Ένα έτος; Δύο; Σίγουρα για τους κινητήρες χρειάζεται κάτι παραπάνω. Για το κομμάτι του σχεδιασμού, όμως; Πατώντας το play, στην προκειμένη περίπτωση, θα ακούσετε τον Frank Stephenson να σας διηγείται το πως κατάφερε, αυτός και η ομάδα του, να σχεδιάσουν την πρώτη Χ5 σε ένα διάστημα μόλις 6 εβδομάδων, από λευκό χαρτί μέχρι το τελικό προϊόν!

Αυτά τα πράγματα, προφανώς, δεν είναι φυσιολογικά. Ποιος όμως δεν έχει έρθει κάποια στιγμή αντιμέτωπος με μία ασφυκτική προθεσμία στη δουλειά του; Επί εποχών Chris Bangle στο σχεδιαστικό τιμόνι της BMW, η εν λόγω ιστορία παραείναι καλή για να μείνει στην αφάνεια. Πρακτικά, εκείνη την εποχή η εταιρία ήθελε να δει πως θα δείχνει μία BMW-Land Rover, καθώς είχε στην κατοχή της ολόκληρη τη Rover και την ιντρίγκαρε η ιδέα να δώσει μία απάντηση στη Mercedes ML, το συντομότερο δυνατό.

Με μία μικρή ομάδα σχεδιαστών και βοηθών, με εργασία 18 ωρών την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα και βάθος αυτές τις έξι εβδομάδες, το έργο ήρθε σε πέρας. Κατασκευάστηκε ένα ομοίωμα της πρώτης Χ5, σε φυσικό μέγεθος. Όσο για τα υπόλοιπα, είναι ιστορία. Ενημερωτικά για τον Frank Stephenson, είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τη στιλιστική αναβίωση του νέου Mini, καθώς και αυτός που μας έδωσε την άγρια αεροτομή του Ford Escort Cosworth.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η εικοσάλεπτη ιστορία καταστροφής μιας Lamborghini Huracan Spyder

cars

H Lego δημιούργησε και Nissan GT-R (video)

cars

Μπλόκο από τους Γερμανούς στον αυτόματο πιλότο της Tesla!

cars

Πωλητήριο στη διπλοκάμπινη Mercedes E-Class

cars

Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν την αγορά νέου αυτοκινήτου

cars

Διαθέσιμο το Renault Clio 1.5 Blue dCi με 85 ίππους και κατανάλωση 3,6 l/100 km

cars

Ένα ακόμη teaser για το Skoda Enyaq iV

cars

Ένα Suzuki Jimny… για καταδρομές στην παραλία

cars

Κυρίαρχη στην Ευρώπη η VW

cars