CARSNEWS
NEW MODELS

Πως σχεδίασα… το Fiat 500! (βίντεο)

Σύμφωνα με τον ίδιο, το όλο project ξεκίνησε το 2006, πιθανά γιατί οι άνθρωποι της Fiat είχαν ξεμείνει από χρήματα… Αναζητώντας ένα νέο μοντέλο, που να μπορεί να εξελιχθεί σε εμπορική επιτυχία, σκέφτηκαν να ποντάρουν στο σίγουρο χαρτί ενός κλασικού, αγαπημένου σχήματος, όπως ακριβώς είχε κάνει και η BMW με το Mini, λίγα χρόνια νωρίτερα. Έτσι, στράφηκαν στον Frank Stephenson, καλώντας τον να σχεδιάσει το νέο 500.

Όπως αποκαλύπτει και ο ίδιος, το να βασιστείς σε ένα παλαιότερο σχέδιο δεν είναι απαραίτητα ευκολότερο από το να ξεκινήσεις από ένα λευκό φύλλο χαρτιού. Υπάρχει μεν ένα γενικό σχήμα, θα πρέπει όμως να πάρεις αυτές τις κλασικές γραμμές και να ενσωματώσεις μέσα τους όλη τη σύγχρονη τεχνογνωσία και τεχνολογία, δημιουργώντας κάτι νέο και συνάμα γνώριμο. Τελικά, το να προκαλείς πονοκέφαλο στους μηχανικούς σημαίνει ότι βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο…

Ο ίδιος μας μιλάει για τις κάπως πιο επιθετικές γραμμές του μοντέλου, λέγοντας πως οτιδήποτε προβλέψιμο στο σχεδιασμό αυτοκινήτων πρακτικά μπορεί να είναι και βαρετό. Όσο για το μεγάλο κέρδος, στην προκειμένη περίπτωση, είναι ότι πρόκειται για ένα μοντέλο χαριτωμένο, που ξυπνάει ζεστά συναισθήματα, να θέλεις να το αγκαλιάσεις, όπως ένα κουτάβι. Κρίνοντας από την εμπορική επιτυχία του 500 και από το γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα παλαιότερα σε παραγωγή μοντέλα της αγοράς, μάλλον κάτι έκανε καλά.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

ACEA: Πιο σημαντική η ανανέωση του στόλου οχημάτων παρά το νέο πρότυπο Euro 7

cars

To FIAT X 1/9 ζει!

cars

Πρώτη Δοκιμή στην Ελλάδα για το νέο Volkswagen Golf

cars

Ποια ήταν τα αγαπημένα αυτοκίνητα του Elon Musk;

cars

Επίσημο teaser για το νέο Hyundai Santa Fe

cars

Ford Focus: Το πιο διασκεδαστικό μεσαίο οικογενειακό είναι και το πιο hi-tech (Video)

cars

Οι αστρονομικές απαιτήσεις του Hamilton για ένα νέο συμβόλαιο

cars

Ταξινομήσεις Οκτωβρίου: Αύξηση 23,1% σε σχέση με πέρυσι – Αναλυτικοί Πίνακες

cars

Δεν θα καθυστερήσει πολύ το Tesla Gigafactory στη Γερμανία

cars