CARSNEWS
NEW MODELS

Πως φτιάχνεται ένας αναπνευστήρας από την Tesla; (βίντεο)

Με την πανδημία του Κορωνοϊού να έχει καταλύσει κάθε έννοια κανονικότητας, πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες -αν όχι όλες- έχουν αφήσει κατά μέρος την παραγωγή αυτοκινήτων για να ασχοληθούν με την κατασκευή ιατρικών συστημάτων και άλλου υλικού, που θα βοηθήσει τα συστήματα υγείας να ανταπεξέλθουν. Μία από τις πρώτες εταιρίες που έλαβε αυτή την απόφαση είναι και η Tesla.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε μηχανικούς της εταιρίας να μας εξηγούν τι είναι ένας αναπνευστήρας και πως λειτουργεί. Το πιο εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι η εφευρετικότητα και ο τρόπος σκέψης αυτών των ανθρώπων. Παρότι η κατασκευή ιατρικών μηχανημάτων δεν είναι ο τομέας τους, δεν άργησαν να καταλάβουν την αρχή λειτουργίας ενός αναπνευστήρα και να προχωρήσουν στο σχεδιασμό και κατασκευή του δικού τους! Το πιο εντυπωσιακό, δε, είναι ότι σε μεγάλο βαθμό για την κατασκευή αυτή χρησιμοποιούν ανταλλακτικά και μέρη που προέρχονται από τα ίδια τους τα αυτοκίνητα.

Η οθόνη ενός Model 3, ο επεξεργαστής του συστήματος infotainment, ακόμα και η κεντρική μονάδα ελέγχου του αυτοκινήτου, αποτελούν μερικά από τα μέρη του αναπνευστήρα της Tesla. Για περισσότερα στοιχεία δεν έχετε παρά να πατήσετε το play. Από την πλευρά μας ελπίζουμε να δούμε παρόμοια βίντεο και από άλλους κατασκευαστές. Θεωρούμε πως έχουν ιδιαίτερη αξία, προάγοντας την ανθρώπινη ευφυία και το πνεύμα συνεργασίας και αλτρουισμού, όπου υπάρχει ανάγκη.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Drones καταγράφουν τη μάχη δύο τεθωρακισμένων στη Συρία

cars

H Ford Mustang Cobra Jet 1400 βάζει φωτιά στην άσφαλτο (video)

cars

Δοκιμάζουμε το ισορροπημένο Opel Corsa στην έκδοση 1.2 100 PS

cars

Η (παρ’ ολίγον τριπλή) τραγωδία που άλλαξε τον ρουν του μηχανοκίνητου αθλητισμού

cars

Επιλέγοντας το δυναμικό Ford Puma

cars

Aπίστευτα πρόστιμα στην Γαλλία για τη μάστιγα των “φτιαγμένων” ηλεκτρικών ποδηλάτων

cars

Φόρος τιμής στη θρυλική Lancia Delta S4 Stradale

cars

Η Honda και η General Motors δημιουργούν συμμαχία

cars

Τι θα παρουσιάσει η Mercedes-Benz στις 27 Μαΐου;

cars