CARSNEWS
NEW MODELS

Πόσο κοστίζει η μετατροπή ενός Audi R8 V10 σε τέρας των 1.035 ίππων;

Το Αudi R8 με τον ατμοσφαιρικό V10 είναι ένας από τους τελευταίους των Μοϊκανών των supercars με κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς όπως ακούγεται η επόμενη γενιά του θα περάσει και αυτή στην ηλεκτρική φάση.

Όσοι πάντως έχουν στην διάθεσή τους ένα τέτοιο μοντέλο, μπορούν να το βελτιώσουν σε βαθμό που να χτυπά όλα τα σύγχρονα hypercars, καθώς η εταιρία Wheelsandmore υπόσχεται να ανεβάσει την ισχύ του κινητήρα πάνω από τα 1.000 άλογα.

Ο 5,2 λίτρων V10 για να φτάσει σ’ αυτή την ισχύ προφανώς δεν μπορεί να το κάνει παραμένοντας ατμοσφαιρικός, οπότε προστίθενται δύο τουρμπίνες, ενώ διάφορες επεμβάσεις στην κεντρική μονάδα καταλήγουν να δίνουν 1.035 ίππους και 1.000 Nm ροπής.

Σε όλα τα παραπάνω έχει προστεθεί μία πολύ σπέσιαλ εξάτμιση της Capristo, ενώ έχει βελτιωθεί και η μετάδοση ώστε να αντέξει τους παραπάνω ίππους. Η εταιρία που κάνει την μετατροπή υποστηρίζει ότι φθάνει στα 100 km/h από στάση σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα, ενώ τα 200 km/h από στάση έρχονται σε 6,3 δευτερόλεπτα. 

Ενδεικτικά, σημειώνουμε ότι η έκδοση παραγωγής της Audi για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο προβλέπει την επίτευξη του 0-200 Km/h σε 11 δευτερόλεπτα. Το φτιαγμένο R8 φθάνει και τα 300 km/h σε μόλις 14,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 357 km/h.

H όλη μετατροπή κοστολογείται στα 79.000 ευρώ, ενώ αν θέλετε και μία τετράδα από τους υπέροχους τροχούς που βλέπουμε στις φωτογραφίες, θα χρειαστείτε άλλα 13.210 ευρώ. Γιατί να κάνετε τσιγκουνιές άλλωστε;

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η FCA αναστέλλει την παραγωγή της ως τις 27 Μαρτίου

cars

Αυτή είναι η τελευταία Bentley Mulsanne που κατασκευάστηκε

cars

Πόσα θα δίνατε για μία Toyota Celica με V8 και πίσω κίνηση;

cars

Διακοπή συνεργασίας BMW, Mercedes-Benz για την αυτόνομη οδήγηση

cars

GP Σάο Πάολο – Sprint: Νικητής ο Russell, οπισθοχώρησε ο Verstappen σε έναν συναρπαστικό αγώνα

cars

H Hyundai δεν έχει άμεσα πλάνα για ένα ηλεκτρικό i10.

cars

VW: Αποζημιώσεις 830 εκατ. ευρώ για τους diesel κινητήρες

cars

Το νέο τεύχος του Car and Driver κυκλοφορεί εκτάκτως 28/2 με τα Παραπολιτικά

cars

Συμβουλές: Πώς οδηγούμε οικονομικά με πολύ απλά trick!

cars