CARSNEWS
NEW MODELS

Πόσo θα πωληθεί η Cadillac του Αλ Καπόνε;

Μερικά αυτοκίνητα από μόνα τους ίσως να μην έχουν και τόσο μεγάλη αξία, όπως η συγκεκριμένη Cadillac Town Sedan του 1928. Πρόκειται βέβαια για ένα καλοσυντηρημένο δείγμα της εποχής της, όμως αυτό που την κάνει ξεχωριστή και ανεβάζει στα ύψη την τιμή της είναι ο ιδιοκτήτης της, που δεν ήταν άλλος από τον διαβόητο γκάγκστερ Αλ Καπόνε.

Ο Καπόνε ξόδευε πολλά χρήματα σε αυτοκίνητα και αυτό εδώ ήταν ένα από τα αγαπημένα του για διάφορους λόγους. Πρώτα απ’ όλα ήταν θωρακισμένο, με μία ειδική επένδυση στις πόρτες με βάση τον αμίαντο, ενώ και τα τζάμια ήταν ειδικής κατασκευής με πάχος μίας ολόκληρης ίντσας. Ήταν επίσης εφοδιασμένο με ασύρματο της αστυνομίας ώστε οι επιβαίνοντες να παρακολουθούν τις κινήσεις των οργάνων της τάξης.

Ο V8 έχει δεχθεί περιποιήσεις ώστε να αυξηθεί η ιπποδύναμή του, χωρίς όμως να γνωρίζουμε ακριβώς πόσα άλογα έβγαζε. Μετά την φυλάκιση του Καπόνε το 1932, το αυτοκίνητο πέρασε μέσα από διάφορους ιδιοκτήτες  που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την φήμη του ανεβάζοντας στα ύψη την αξία του.

Αυτές τις ημέρες βγαίνει σε πληστειριασμό στο Las Vegas από την εταιρία Celebrity Cars. Και το ποσό με το οποίο γίνεται η εκκίνηση είναι το απίστευτο νούμερο του 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Για τους περισσότερους τα χρήματα αυτά είναι υπερβολικά, όμως υπάρχει και η τρέλα του κάθε συλλέκτη, που μπροστά στο όνομα του ιδιοκτήτη αυτής της Cadillac είναι διατεθιμένος να κάνει τα πάντα για να την αποκτήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

To αθώο test drive μιας Ferrari F40 οδήγησε στην απόλυτη καταστροφή

cars

Το 2023 το ηλεκτροκίνητο VW Rugged

cars

Τα σενάρια αναβίωσης του Ford Escort RS Cosworth

cars

Οδηγός στις ΗΠΑ επιλέγει το COV1D19 για αριθμό κυκλοφορίας!

cars

O Ghosn επιτίθεται σε Nissan και ιαπωνικές αρχές (Video)

cars

Θα δίνατε όνομα στο παιδί σας “Subaru” ή “Cadillac”;

cars

Η DS Automobiles θα αυξήσει τη γκάμα της στα έξι μοντέλα

cars

BMW X1: Με όφελος από 2.000 ευρώ

cars

Συλλεκτική Bentley Continental GT ως ενθύμιο της νίκης στο Pikes Peak

cars