CARSNEWS
F1 & RACES

Πότε έχασε τον τίτλο του 2019 η Ferrari;

Στιγμές αυτοκριτικής από τον Matia Binotto, με τον επικεφαλής της Scuderia Ferrari να παραδέχεται πως οι τίτλοι οδηγών και κατασκευαστών για το 2019, χάθηκαν… πριν καν αρχίσει η σεζόν!

Μιλώντας στο racefans.net, ο Ιταλός δεν δίστασε να ρίξει την ευθύνη στην ομάδα του και την  SF90 η οποία αποδείχθηκε πως δεν μπορούσε να αποτελέσει αντίπαλο για τη Mercedes W10 EQ Power .

«Νομίζω πως χάσαμε αυτή τη χρονιά όταν σχεδιάζαμε το φετινό μονοθέσιο. Γιατί η αλήθεια είναι πως δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί στο ξεκίνημα της σεζόν. Και υπήρχαν λόγοι για αυτό. Ο σχεδιασμός του μονοθεσίου μας δεν ήταν όσο καλός ήταν εκείνων των βασικών ανταγωνιστών μας», παραδέχθηκε ο Binotto.

Οι «κόκκινοι» ήταν δεύτεροι στην τελική βαθμολογία κατασκευαστών ενώ οι οδηγοί τους, Charles Leclerc και Sebastian Vettel, ολοκλήρωσαν τη σεζόν στη τέταρτη και την πέμπτη θέση της κατάταξης οδηγών. Έτσι η Scuderia συνέχισε το αρνητικό της σερί που την θέλει μακριά από τους τίτλους από το 2008.

Κάνοντας λοιπόν έναν απολογισμό της πρώτης του σεζόν στο τιμόνι της ιστορικής ομάδας, ο 50χρονος είπε: «Ήταν μία έντονη σεζόν, με πολλά πράγματα που έπρεπε να γίνουν. Όπως για παράδειγμα η αναδιάρθρωση της ομάδας. Όμως σε όλη αυτή την πορεία προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις και να βελτιώσουμε το μονοθέσιο μας. Πράγμα που πετύχαμε σε κάποιο βαθμό. Τώρα κοιτάμε την επόμενη σεζόν».

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη

Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)

Έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο Schumacher

--

Related Articles

Ο Hamilton ζήτησε… αξιολόγηση!

cars

Hamilton και Rossi αντάλλαξαν «όπλα»

cars

Formula 1: Ο πρόεδρος της FIA ερευνάται για χειραγώγηση αγώνα!

cars

Verstappen ή Hamilton;

cars

Αποκλειστικό: Το μέλλον του Grand Prix στο Μπαχρέιν

cars

Δείτε ηλεκτρική Formula E να φορτίζει σε 30 δευτερόλεπτα (video)

cars

Davide Brivio – Για Valentino Rossi, για Formula1, για όλους και για όλα

cars

Formula 1: Ποιος οδηγός θα πάει στη Red Bull δίπλα στον Max Verstappen – Τα νέα σενάρια

cars

Χορός εκατομμυρίων για το μονοθέσιο του Schumacher -Πόσο θα «πιάσει» η κατακόκκινη Ferrari

cars