CARSNEWS
NEW MODELS

Πότε χρειαζόμαστε τα χειμερινά ελαστικά; (Video)

Η Ελλάδα δεν είναι μια κεντροευρωπαϊκή χώρα, όπου οι χειμερινές καιρικές συνθήκες είναι πιο βαριές από αυτές που βιώνουμε αυτή την εποχή του χρόνου. Ωστόσο, σε κάποιες περιοχές η βροχή ή το χιόνι παρουσιάζονται σε μεγαλύτερη συχνότητα ή πιο έντονα ως καιρικά φαινόμενα. Η επιλογή του σωστού τύπου ελαστικού για το αυτοκίνητό μας είναι μια διαδικασία που ξεκινά από ερωτήσεις προς γνωστούς και φίλους ή προς ανθρώπους που εμπορεύονται ελαστικά. 

Μία γενική παραδοχή για την επιλογή αυτών είναι ο λεγόμενος κανόνας των «επτά βαθμών Κελσίου» που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές ελαστικών. Δηλαδή εάν τον χειμώνα η μέση ημερήσια θερμοκρασία στην περιοχή που ζούμε είναι συχνά κάτω από τους επτά βαθμούς Κελσίου, τότε πρέπει να χρησιμοποιούμε στο αυτοκίνητό μας χειμερινά λάστιχα ή τύπου all season πολύ καλής ποιότητας και ικανότητας πρόσφυσης. 

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε τις δοκιμές που έκαναν σε ελεγχόμενο περιβάλλον προσομοίωσης καιρικών συνθηκών οι βρετανοί συνάδελφοι από την ιστοσελίδα «Tyre Reviews». Σε αυτό, διαπιστώνουν έμπρακτα τις διαφορές σε πρόσφυση, ικανότητα κατευθυντικότητας και απόσταση ακινητοποίησης σε βρεγμένο, χιονισμένο ή παγωμένο οδόστρωμα.

Related Articles

Αυτή η Porsche 911 είναι σουρωτήρι. Στην κυριολεξία…

cars

Άδειες οδήγησης: Αναστέλλονται οι εξετάσεις λόγω κορωνοϊού για 14 ημέρες

cars

“Χρυσά” θα πληρώνουν οι Τούρκοι τα εισαγόμενα αυτοκίνητα

cars

Πέντε τρόποι για να διατηρήσετε στα ύψη την αξία του αυτοκινήτου σας

cars

Ανακοινώνει Sainz η Ferrari

cars

Πόσο κοστίζει το whisky της Aston Martin;

cars

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα “βραχυκυκλώνουν” στην παραγωγή μπαταριών

cars

Νέα ανακοίνωση για την παραγωγή του Tesla Semi

cars

Νέοι mild hybrid κινητήρες για τη BMW Σειρά 7

cars