CARSNEWS
NEW MODELS

Πώς διέφυγε ο Carlos Ghosn

Βάσει των πληροφοριών που γίνονται γνωστές από την έρευνα που διεξάγεται πλέον, ο κ. Carlos Ghosn διέφυγε από το σπίτι του στην Ιαπωνία όπου βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό έχοντας κρυφτεί στη «θήκη μεταφοράς ενός μεγάλου μουσικού οργάνου» (σημ.: κοντραμπάσου), ενώ δεν είχε δηλωθεί ότι θα είναι επιβάτης στο ιδιωτικό αεροσκάφος που τον μετέφερε. Αυτό ανήκει στην τουρκική εταιρεία «MNG Jet Havacilik AS» και –σύμφωνα με όσα δηλώνονται από αυτή– η μίσθωση έγινε με δικαιολογητικά και στοιχεία που δεν ανταποκρίνονταν στην αλήθεια. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Cem Sasmaz, Γενικός Διευθυντής της τουρκικής εταιρείας, «εκμισθώθηκαν δύο ιδιωτικά jets, ένα με προορισμό από το Dubai στην Osaka και από την Osaka στην Κωνσταντινούπολη και ένα δεύτερο με προορισμό από την Κωνσταντινούπολη στον Λίβανο. Οι δύο μισθώσεις φαινόταν ότι δεν συνδέονταν μεταξύ τους. Το όνομα του κ. Ghosn δεν υπήρχε στα επίσημα έγγραφα σε καμία από τις πτήσεις. Τα δύο ιδιωτικά αεροπλάνα δεν ανήκουν αλλά χρησιμοποιούνται από την MNG Jet».

Τα στελέχη της τουρκικής εταιρείας υποστηρίζουν ότι έμαθαν για τη διαφυγή του πάλαι ποτέ ισχυρού ανδρός του ομίλου Renault Alliance από τον Τύπο και αμέσως κατέθεσαν μήνυση εναντίον παντός υπευθύνου για παράνομη χρήση υπηρεσιών μεταφοράς με ιδιωτικό αεροσκάφος. Όπως έγινε γνωστό, ένας υπάλληλος της εταιρείας έχει παραδεχθεί ότι πλαστογράφησε τα απαραίτητα αρχεία για να γίνουν οι πτήσεις, μην αναγράφοντας το όνομα του κ. Ghosn ως επιβαίνοντα. Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και τους τέσσερις πιλότους των αεροσκαφών, και αφού κατέθεσαν στην αστυνομία παραπέμφθηκαν στις δικαστικές αρχές της χώρας. 

Όπως έγινε γνωστό από Τούρκο αξιωματούχο, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, όταν το πρώτο αεροσκάφος έφτασε από την Osaka στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Ghosn μεταφέρθηκε στο δεύτερο (με προορισμό τον Λίβανο), έχοντας κλειστεί και πάλι στη θήκη του μουσικού οργάνου. Με δήλωσή του, ο  κ. Ghosn διευκρίνισε ότι οργάνωσε και πραγματοποίησε ο ίδιος το σχέδιο διαφυγής του από την Ιαπωνία και ότι η οικογένειά του δεν είχε καμία ανάμειξη.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Έτοιμο το πρώτο ελληνικό drone που τρέμουν οι Τούρκοι

cars

Σχεδιαστής της Lada δημιουργεί το εντυπωσιακό Nissan Sylvia

cars

Η Volvo επιδοτεί την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου

cars

Η Volkswagen ψηφίζει Ελλάδα και επενδύει στη Θάσο!

cars

Aehra SUV: Η μιλανέζικη πρόταση στα πολυτελή EV είναι γεγονός (photos)

cars

Μ. Βρετανία: Τέλος οι εκδόσεις diesel από Seat Ibiza και Arona

cars

Η άγνωστη ιστορία της θαμμένης κάτω από τη γη Ferrari

cars

Η σπανιότερη Ferrari F40 είναι σε πράσινο χρώμα!

cars

Η ψηφιακή επιστροφή της Alfa Romeo Brera

cars