CARSNEWS
NEW MODELS

Πώς θα μπορούσε να είναι ένα hypercar της Lotus για την πίστα;

Η Lotus, δεν διακρίνεται μόνο για τα σπορ οχήματά της και για τα μοντέλα της τα οποία παρέχουν εκπληκτικά δυναμικά χαρακτηριστικά. Στην ιστορία της, σημαντικό ρόλο είχε και η σχεδίαση των αυτοκινήτων της και η αεροδυναμική τους. 

Ο Yosuke Yamada, ένας Ιάπωνας σχεδιαστής, παρουσίασε μια σχεδιαστική σπουδή για το πώς θα ήθελε να είναι ένα μοναδικό μοντέλο της βρετανικής εταιρείας. Σύμφωνα με όσα δήλωσε παρουσιάζοντας τη δημιουργία του, το όραμά του είναι ένα αυτοκίνητο που θα θεωρείται ισάξιο με τις Ferrari FXXK και Aston Martin Vulcan. Δηλαδή, θα πρόκειται για ένα όχημα που θα χρησιμοποιείται μόνο σε πίστα και θα έχει τις αντίστοιχες επιδόσεις και οδική συμπεριφορά.

Ο Yamada είπε χαρακτηριστικά: «Η μεγαλύτερη πρόκληση για εμένα όταν δημιουργούσα το αμάξωμα ήταν πώς να βρω την ισορροπία μεταξύ μιας αθλητικής και δυναμικής γραμμής, να έχει την απαραίτητη αεροδυναμική και να μην δείχνει εύθραυστο . Πάντα θαύμαζα την ικανότητα της Lotus να καταφέρνει να συνδυάζει αυτά τα στοιχεία, δημιουργώντας αυτοκίνητα με την εκφραστικότητα ενός γλυπτού».

Το γεγονός ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που –δυνητικά– θα χρησιμοποιείται μόνο εντός πίστας, απάλλαξε τον δημιουργό του από το να τοποθετήσει μεγάλα φώτα, εμπρός και πίσω, σε αυτή τη Lotus. Αυτά που υπάρχουν είναι μικρά και τεχνολογίας LED ώστε να πληρούν τους κανονισμούς ασφαλείας κατά την οδήγηση του οχήματος σε κάποιο σιρκουί. Τα μεγάλα ανοίγματα στο αμάξωμα συμβάλλουν στην αεροδυναμική, ενώ πίσω διακρίνονται οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης. Αυτό φανερώνει την επιθυμία του Yosuke Yamada να διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης.  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Απολαύστε την υπέροχη Ferrari Roma σε ένα φανταστικό video

cars

Αυτό είναι το νέο Seat Leon, για πρώτη φορά με PHEV έκδοση!

cars

Ηλεκτροκίνητο και πισωκίνητο το νέο Αudi Α1

cars

Τα Τρίκαλα κοντά σε συμφωνία με κινεζικό κολοσσό τεχνολογίας αυτοκινήτων!

cars

Ο Stig «ξεζουμίζει» την BMW M3 Touring στο Nurburgring (video)

cars

Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή μάσκα παγκοσμίως

cars

Le Grand Rendez-Vous: η αποκάλυψη (βίντεο)

cars

Γι’ αυτό είναι… τρελός ο Γερμανός!

cars

Το αυτοκίνητο που θα θέλαμε όλοι έρχεται σε τιμή έκπληξη

cars