CARSNEWS
AUTONEWS

Πώς θα σου φαινόταν ένα κλασικό Defender με την “ψυχή” ενός Tesla;

Είναι καθαρά θέμα χρόνου να δούμε βελτιωτικούς οίκους να προσφέρουν μετατροπές κλασικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά. Κάποιοι, έχουν ήδη ξεκινήσει να το κάνουν και όσο περνά ο καιρός, ολοένα και περισσότεροι θα προχωρούν σε αυτή τη “new-age” μορφή engine-swapping. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα μας έρχεται από την άλλη όχθη του Ατλαντικού και πιο συγκεκριμένα, από την ECD Automotive Design που αποφάσισε να ενώσει την… “κλασικότητα” του αυθεντικού Land Rover Defender, με την τεχνολογία της Tesla. Κάπως έτσι γεννήθηκε το project που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρία, χρησιμοποιείται το κινητήριο σύνολο από κάποιο Tesla σε συνδυασμό με μία μπαταρία 100 kWh από την ίδια εταιρία ενώ για την συγκεκριμένη μετατροπή, ζητήθηκε η βοήθεια της αγγλικής, Electric Classic Cars που εξειδικεύεται στον εξηλεκτρισμό κλασικών αυτοκινήτων! Χάρη στη νέα “ψυχή”, το Land Rover Defender είναι ικανό για 0-100 km/h σε  κατιτίς περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα και η αυτονομία του υπερβαίνει τα 350 χιλιόμετρα. Επίσης, επειδή το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο δεν έχει τις ίδιες ανάγκες για ψύξη και επειδή η ECD Automotive Design έχει την τάση να προσφέρει άφθονες επιλογές παραμετροποίησης και εξατομίκευσης των αυτοκινήτων της, το ηλεκτρικό Defender έρχεται με διαφορετική γρίλια, νέα φωτιστικά σώματα και γενικά, ανασχεδιασμένη μάσκα ενώ οι υποψήφιοι πελάτες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν το ίδιο και στο υπόλοιπο όχημα.

Το πρόβλημα είναι ότι η ECD δεν αναφέρει ούτε πόσα ηλεκτρικά Defenders θα κατασκευάσει, ούτε πόσο θα κοστίζουν. Προφανώς πρέπει να έρθεις σε επαφή με την ίδια για περισσότερες πληροφορίες. Πάντως έχουν μία γοητεία αυτού του είδους τα restomods, άσχετα με το ότι κοστίζουν πολύ περισσότερο απ’ ότι μπορεί να διαθέσει ο μέσος αγοραστής…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η υδρογονοκίνητη Corolla πέρασε το 24-ωρο τεστ της.

cars

Η Audi συνεχίζει να απλουστεύει την γκάμα της!

cars

Πρόγραμμα απόσυρσης από την Citroen

cars

J2US: Κατερίνα Στικούδη σε Δημήτρη Κόκοτα: «Ήσουν το celebrity crush της εφηβείας μου, είχα αφίσα σου στο δωμάτιό μου»

cars

Ford. Και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης παραμένει ανθρωποκεντρική

cars

Seat  Leon. Διαθέσιμο και με δίλιτρο TSI κινητήρα 190 ίππων και DSG κιβώτιο

cars

Dacia Jogger 1.0 TCe 100 LPG – Η έννοια της οικονομίας αλλάζει επίπεδο

cars

Νέο Opel Mokka. Παρουσιάστηκε

cars

Honda και Fiat Chrysler Automobiles στην “πισίνα” εκπομπών CO2 της Tesla.

cars