CARSNEWS
NEW MODELS

Πώς τα πήγε η νέα BMW 3 Touring στο τεστ ταράνδου (video)

Το τεστ ταράνδου ή moose test όπως είναι η αγγλική του ονομασία έγινε γνωστό με την πρώτη γενιά A-Class της Mercedes και φυσικά στην όλη διαδικασία δεν εμπλέκεται κανένας… τάρανδος. Αποτελεί μια προσομοίωση της διαδικασίας αποφυγής εμποδίου, οροθετείται από κώνους που σχηματίζουν ένα «S» και φυσικά με όσο μεγαλύτερη ταχύτητα περάσει ένα αυτοκίνητο από αυτό το σικέιν, παραμένοντας φυσικά υπό έλεγχο και χωρίς να ρίξει κάποιον από τους κώνους, όσο μεγαλύτερα αποθέματα ασφαλείας διαθέτει.

Η όλη δοκιμασία δεν είναι εύκολη και πολλά αυτοκίνητα είτε την ολοκληρώνουν με σχετικά μικρές ταχύτητες είτε εξασφαλίζουν θεαματικά στιγμιότυπα, σηκώνοντας συνήθως τον εξωτερικό τροχό στην πρώτη ή τη δεύτερη «πόρτα».

Η έκδοση Touring της νέας Σειράς 3 της BMW όχι μόνο δεν σήκωσε τροχό αλλά τα κατάφερε συνολικά εξαιρετικά στη δοκιμασία, ολοκληρώνοντάς της με ταχύτητα 78 km/h. Ανεβάζοντας ελαφρώς την ταχύτητά της στα 80 km/h μειώθηκε η πρόσφυση στους εμπρός τροχούς της με αποτέλεσμα να πέσουν κάποιοι από τους κώνους.

Για να γίνει ακόμα καλύτερα αντιληπτή η επίδοση της 3 Touring σημειώστε πως ισοφάρισε αυτήν της M2. Με 80 km/h πέρασε από τη διαδικασία η (προηγούμενη) Porsche 911 Carrera 4, ενώ η ταχύτητα για το Honda CR-V ήταν 75 km/h.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Χορήγηση Δελτίων Στάθμευσης σε ΙΧ αυτοκίνητα γονέων ή παιδιών ΑμεΑ

cars

Ένας άγνωστος θρύλος: Το Mitsubishi Evo IX σε έκδοση station wagon

cars

Mε… βιολιά αντί για εξατμίσεις ο ήχος των ηλεκτρικών BMW

cars

H Bentley επανέρχεται προσεκτικά στην παραγωγή

cars

Η σπέσιαλ Ferrari 812 Superfast που ετοιμάζεται μπορεί να λέγεται GTΟ

cars

2021 VW Golf GTI: Οδηγούμε τη νέα γενιά του θρύλου των hot-hatches!

cars

Πόσο χάνει το ταχύμετρο μίας Lamborghini Murcielago;

cars

Στην Ελλάδα το υβριδικό Fiat 500. Aπό 12.800 ευρώ

cars

Ιδού το δώρο του Πούτιν στον Κιμ που πρόσβαλαν οι Αμερικανοί

cars