CARSNEWS
NEW MODELS

Ράλι Μεξικού: Πρόωρο τέλος με νίκη του Sebastien Ogier και Toyota Yaris WRC

Ο 3ος γύρος του φετινού πρωταθλήματος WRC ολοκληρώθηκε πριν την κανονική του διάρκεια, με τους οργανωτές να αποφασίζουν κατά την διάρκεια της ανασυγκρότησης της δεύτερης ημέρας να κλείσουν τον αγώνα πρόωρα λόγω της πανδημίας. Παρ’ όλα αυτά ο αγώνας θα μετρήσει κανονικά καθώς θα έχει ολοκληρωθεί το 80% της διάρκειά του, κάτι που δίνει τους πλήρεις βαθμούς της νίκης στον Sebastien Ogier που βρέθηκε επικεφαλής στο τέλος της δεύτερης ημέρας.

Ο Γάλλος πολυπρωταθλητής με το Τoyota Yaris WRC ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα την δεύτερη ημέρα, δίνοντας την πρώτη νίκη για την ομάδα της Toyota στο Mεξικό.. Η νίκή αυτή τον φέρνει επικεφαλής και στην βαθμολογία των οδηγών, αν και έτσι όπως έχουν τα πράγματα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει με το πρωτάθλημα φέτος.

Στην δεύτερη θέση για δεύτερο αγώνα στην σειρά ο Ott Tanak με το Hyundai i20 WRC, ο οποίος αν δεν είχε κάνει ένα λάθος την πρώτη ημέρα, μάλλον θα ήταν αυτός ο νικητής, καθώς ήδη είχε κερδίσει 6 ειδικές. Στην τριτη θέση ο Suninen με Fiesta WRC ο οποίος κατάφερε για πρώτη φορά φέτος να τερματίσει σε μία θέση βάθρου. Άτυχος ο Neuville με το Hyundai i20 WRC ο οποίος εγκατέλειψε την πρώτη ημέρα, αν και συνέχισε τον αγώνα με ποινή, κερδίζοντας 8 ειδικές, τις περισσότερες από όλους, δείχνοντας τι θα μπορούσε να κάνει αν είχε παραμείνει μέσα στην μάχη.

Μετά το Μεξικό, τα πράγματα δείχνουν αρκετά μπερδεμένα σε ότι αφορά την συνέχεια, καθώς ήδη το Ράλι Αργεντινής έχει αναβληθεί, ενώ ανάλογα με την πορεία της πανδημίας αναμένεται να παρθούν και οι αποφάσεις για το Ράλι Πορτογαλίας που είναι προγραμματισμένο για τις 23-26 Μαίου. Aς ελπίσουμε για το καλό όλων, και του σπορ, να έχουμε ξεμπλέξει μέχρι τότε με την επιδημία και να έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα.

Κατάταξη οδηγών

1. Ogier-Ingrassia (Toyota Yaris WRC) 

2. Tänak-Järveoja  (Hyundai i20 Coupe WRC) 

3. Suninen-Lehtinen (Ford Fiesta WRC)            

4. Evans-Martin (Toyota Yaris WRC)                  

5.  Rovanperä-Halttunen (Toyota Yaris WRC)  

6.  Tidemand-Barth (Skoda Fabia evo) 

7. Gryazin-Fedorov (Hyundai NG i20)  

8. Bulacia-Bernacchini (Citroen C3) 

9. Greensmith-Edmondson (Ford Fiesta WRC)   

10. Veiby-Andersson (Hyundai NG i20) 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Volvo Online Ordering: νέα πρωτοποριακή πλατφόρμα online παραγγελιών

cars

Teaser για το καινούργιο Infiniti QX55

cars

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Kosmoride είναι εδώ!

cars

H Renault θέλει για CEO τον διευθυντή της SEAT

cars

Aehra SUV: Η μιλανέζικη πρόταση στα πολυτελή EV είναι γεγονός (photos)

cars

O Fernando Alonso οδηγεί το νέο Toyota Hilux (video)

cars

Η 6.75 Edition by Mulliner είναι το κύκνειο άσμα της Bentley Mulsanne

cars

To Ford Bronco και σε pick-up!

cars

Τα iPhone και iWatch θα έχουν ψηφιακά κλειδιά για αυτοκίνητα!

cars