CARSNEWS
F1 & RACES

Ρίχνει γέφυρες προς τη Renault η Red Bull

Μπορεί μέχρι πριν από μερικούς μήνες αυτό να φάνταζε αδύνατο, ωστόσο η Red Bull προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις της με τη Renault.

Παρότι η συνεργασία των δύο πλευρών έληξε επεισοδιακά μετά από δώδεκα χρόνια, η αιφνίδια απόφαση της Honda να αποχωρήσει από τη Formula 1 στο τέλος του πρωταθλήματος του 2021, έχει φέρει την αυστριακή εταιρεία σε αδιέξοδο.

Έχοντας γυρίσει την πλάτη στους Γάλλους κι έχοντας ποντάρει στους Ιάπωνες, μπορεί να δικαιώθηκε για την επιλογή της εντός πίστας καθώς η Red Bull Racing έχει πετύχει 4 νίκες και η AlphaTauri άλλη μία, μένει όμως στα κρύα του λουτρού.

Κι αν εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και να αξιοποιήσει τεχνογνωσία της Honda και να παράγει μόνη της τις υβριδικές μηχανές, ξέρει πως αν χρειαστεί να συνεργαστεί με κατασκευαστή, αυτός αναπόφευκτα θα είναι η Renault.

Mercedes και Ferrari δεν έχουν καμία διάθεση συνεργασίας με έναν τόσο σημαντικό αντίπαλο για τις ομάδες τους ενώ η γαλλική εταιρεία, θα υποχρεούται βάσει κανονισμών μιας και είναι αυτή με τους λιγότερους πελάτες, να προμηθεύσει τις ομάδες της Red Bull έναντι αντιτίμου της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Προσπαθώντας να λειάνει το δρόμο αν χρειαστεί να τον διαβεί, ο επικεφαλής της RBR, Christian Horner, μίλησε θετικά για τη νέα εποχή στο στρατόπεδο της γαλλικής εταιρείας, υπό την ηγεσία του Luca de Meo.

«Από τη διακοπή της συνεργασίας μας μέχρι τώρα, η Renault έχει αλλάξει. Το νέο διοικητικό συμβούλιο έχει φέρει φρέσκο αέρα και ιδέες. Κινούνται προς τα εμπρός», είπε μεταξύ άλλων ο Βρετανός.

Μένει να δούμε αν τελικά θα χρειαστεί το… καλόπιασμα ή όχι.

Διαβάστε επίσης:

Ενισχύεται η επιρροή της AMG στη Mercedes F1

Το οριστικό «αντίο» του Michael Schumacher στην F1 (video)

Τι λέει η Honda για την αποχώρησή της από την F1

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

McLaren: Με καλλιτεχνικό άγγιγμα στην Yas Marina

cars

Πόσα πλήρωσε η Toro Rosso για τις ζημιές από τα ατυχήματα του 2018;

cars

Ο πρώην πιλότος της F1  Κοβαλάινεν για εγχείρηση καρδιάς

cars

Νέα εμφάνιση για τη Mercedes-AMG GT R F1 Safety Car

cars

Passing out and vomiting – F1 drivers’ Qatar GP nightmare

cars

F1: Έως το 2032 στο Πρωτάθλημα το GP Ουγγαρίας

cars

The salvation story behind Benetton’s emergence as an F1 team

cars

Αποκάλυψη για το Bizzarrini Giotto

cars

H Aston Martin Valhalla έρχεται με ιδέες από F1 και συμβουλές από Alonso (video)

cars