CARSNEWS
AUTONEWS

Ριζικά διαφορετική η 8η γενιά του Opel Astra.

Με μία ματιά μονάχα, μπορείς να καταλάβεις την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει η Opel στο μέλλον. Δεν χρειάζεται να μελετήσεις το νέο Mokka, που παρουσιάστηκε πριν από μερικούς μήνες, για να δεις το ρηξικέλευθο design που δείχνει πως η Opel αναζητά την σχεδιαστική διαφοροποίηση  αλλά και για να συνειδητοποιήσεις ότι η “μαμά” PSA την επιτρέπει στην γερμανική μάρκα. Αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση θα ακολουθήσει και η 8η γενιά του Astra που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2021 πριν λανσαριστεί στην αγορά έναν χρόνο αργότερα.

Το νέο Opel Astra θα μοιράζεται την αρχιτεκτονική και τα μηχανικά του με  το επόμενο Peugeot 308 αλλά οι ομοιότητες ανάμεσα στα δύο μοντέλα θα σταματούν εκεί.

Με το που γίναμε μέρος του PSA Group, είχαν την ευκαιρία να σκεφτώ τι θέλουμε να είναι η μάρκα. […] Είχαμε την ελευθερία να την πάμε εκεί που θέλαμε. Οπότε δημιουργήσαμε όλη αυτή την φιλοσοφία και την εμφάνιση του αυτοκινήτου με την σκέψη ότι θέλουμε να αποστάξουμε τις αξίες της μάρκας στα πιο βασικά στοιχεία.

Δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας, Mark Adams, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το νέο Astra θα διαφοροποιείται ουσιαστικά από το 308 στο οποίο θα βασίζεται – όπως διαφοροποιείται το Corsa από το 208 και το προαναφερθέν Mokka από το 2008. Φυσικά, περιμένουμε από το μεσαίο hatchback της γερμανικής φίρμας να υιοθετήσει την χαρακτηριστική “Vizor” μάσκα καθώς και αρκετά από τα στοιχεία που έχουμε δει να ενσωματώνονται στα τελευταία μοντέλα. Όσον αφορά στα μηχανικά, περιμένουμε την γκάμα των κινητήρων του Astra να αποτελείται από τα γνωστά σύνολα, συμπεριλαμβανομένων δύο εκδόσεων του plug-in υβριδικού όπου στην κορυφαία των 300 ίππων, δεν αποκλείεται να φορεθεί και το σήμα της OPC. Δύσκολα πάντως θα υπάρξει μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

The post Ριζικά διαφορετική η 8η γενιά του Opel Astra. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το καυτό VW Touareg έρχεται ως το πρώτο plug-in υβριδικό “R”.

cars

Straight brows: Βγάλτε τα φρύδια σας όπως ορίζει το TikTok και θα αποκτήσετε cat eye εφέ χωρίς botox

Bury

BMW 320d Mild Hybrid. Εστιασμένο στην οδήγηση

cars

Πώς θα χρηματοδοτήσει η FCA το νέο εργοστάσιο της Tesla;

cars

Kia Optima. Κερδίζει πόντους με την τόλμη του!

cars

Νέο Audi A3. Premium και σπορ συνδυάζονται αρμονικά…

cars

Τα νέα Ford Transit Custom και Tourneo Custom στην Ελλάδα

cars

Επιτέλους ντεμπούτο για την Lamborghini Sterrato

cars

Η υδρογονοκίνητη BMW X5 περνά στη φάση δοκιμών.

cars