CARSNEWS
NEW MODELS

Ριζικές αλλαγές στη Volkswagen προτείνει ο Herbert Diess

Ο κ. Herbert Diess, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen, μιλώντας σε συνάντηση με τους διευθυντές των αυτοκινητοβιομηχανιών που τον απαρτίζουν, «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου» για το τι πρέπει να γίνει ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον δύσκολες καταστάσεις για αυτές. Όπως είπε, «χρειάζονται ριζικές αλλαγές, καθώς έχει παρέλθει ο καιρός όπου οι κατασκευαστές αυτοκινήτων λειτουργούσαν με παραδοσιακές πρακτικές». 

Σύμφωνα με τον κ. Diess, ο Όμιλος Volkswagen πρέπει να ενσωματώσει την ψηφιακή τεχνολογία σε ευρεία κλίμακα και να επιταχύνει τη μετάβασή της προς τη νέα εποχή για να παραμείνει ανταγωνιστικός και να αποφύγει να έχει την τύχη της Nokia, η οποία έχασε την πρωτοκαθεδρία από την Apple στη αγορά κινητών τηλεφώνων, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να αναρωτηθούμε: “κινούμαστε αρκετά γρήγορα προς αυτή την αλλαγή ή όχι”; Εάν συνεχίσουμε να το κάνουμε με τον ρυθμό που έχουμε τώρα, θα είναι πολύ δύσκολο», επισήμανε. 

Ο κ. Diess, τόνισε ότι, για το 2020, ο Όμιλος Volkswagen πρέπει να διατηρήσει το περιθώριο κέρδους και να το αυξήσει στα επόμενα χρόνια, ενώ δεν πρέπει να εμμένει στη διαρκή αύξηση των ετήσιων πωλήσεών του. «Ας πάρουμε για παράδειγμα την Bentley η οποία πέρυσι πούλησε περισσότερα από 10.000 αυτοκίνητα. Θα ήταν πιο εντυπωσιακό εάν είχαμε περιθώριο κέρδους μεγαλύτερο από μηδενικό. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, θα προτιμούσα να είχε 5.000 πωλήσεις και περιθώριο κέρδους μεγαλύτερο από 20%», κατέληξε ο κ. Diess. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πόσο κακό είναι να οδηγούμε με ελάχιστο καύσιμο στο ντεπόζιτο;

cars

Η Toyota θα κατασκευάσει και πάλι ανταλλακτικά για το 2000GT

cars

Η νέα εποχή μ.Κ. (μετά Κορωνοϊού)

cars

Διαρροή για την BMW M5!

cars

Ακυρώνεται η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

cars

Οριστικό: Τελειώνει η Alfa Romeo Giulietta, την θέση της παίρνει η Tonale

cars

Στην Ελλάδα τα ηλεκτροκίνητα van της Mercedes- Τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά

cars

Ο απόλυτος οδηγός των αυτοκινήτων πόλης!

cars

Τι αλλάζει στις μετακινήσεις μας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

cars