CARSNEWS
F1 & RACES

Σίγησε η φωνή της Formula 1

Ο Murray Walker, η φωνή της Formula 1 για δεκαετίες, απεβίωσε σε ηλικία 97 ετών. Ο Walker σχολίασε τον πρώτο του αγώνα για το Grand Prix στο BBC στο Silverstone το 1949 και έγινε πλήρης σχολιαστής της F1 το 1978.


Έγινε συνώνυμος του F1 μέσω του σχολιασμού του, πρώτα με το BBC και μετά το δίκτυο ITV, πριν αποσυρθεί το 2001 (Grand Prix Ινδιανάπολης). Ο Walker πήρε τον τίτλο ΟΒΕ το 1996 για τις υπηρεσίες του στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και τους αγώνες αυτοκινήτων.

Ανάμεσα στους  συν-σχολιαστές του Walker ήταν και ο αείμνηστος James Hunt, (παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 το 1976) με τον οποίο είχε μια αξέχαστη συνεργασία. Είχε επίσης μια δημοφιλή συνεργασία με τον Martin Brundle, ο οποίος απέδωσε φόρο τιμής στον πρώην συνάδελφό του στα κοινωνικά μέσα: «Θαυμάσιος άνθρωπος από κάθε άποψη, εθνικός θησαυρός, ιδιοφυΐα επικοινωνίας, θρύλος της F1».

Ο πρώην βρετανός οδηγός F1, Sir Jackie Stewart, έζησε από κοντά με τον Walker, καθώς είχαν οικογενειακή φιλία. «Ήταν ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος από κάθε άποψη», δήλωσε ο Σκωτσέζος στο BBC Radio 5 Live και πρόσθεσε: «Ήμουν αρκετά τυχερός που τον γνώρισα καλά. Ήταν πολύ καλός στο να κάνει λάθη. Έκανε υπέροχα λάθη. Ένα λάθος δεν σήμαινε τίποτα λάθος για τον Murray. Ήταν κάτι για να κάνεις ένα αστείο».

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Formula 1: Το πρόγραμμα του GP της Σουζούκα – Οι ώρες και η τηλεοπτική μετάδοση

cars

Νέα Φόρμουλα 1 : O Max Verstappen μπορεί να φτάσει στα άκρα, ο Lewis Hamilton περιφρονείτε

cars

Καουμπόηδες εσείς; Σερίφηδες εμείς

cars

Η Formula 1 ζήτησε (επιτέλους) συγνώμη…

cars

Πατέρας Φερστάπεν για Χόρνερ: «Εάν μείνει η ομάδα θα διαλυθεί»

cars

Γερμανός νευρολόγος δηλώνει απαισιόδοξος για τον Schumacher

cars

Max Verstappen: Ποιά είναι τα ρεκόρ που τον κάνουν μεγάλο οδηγό;

cars

To πρόγραμμα του Grand Prix Κατάρ της F1 αυτό το τριήμερο

cars

Βάθρο εκατομμυρίων για τη McLaren

cars