CARSNEWS
NEW MODELS

Σε δημοπρασία το Challenger 2 Streamliner του 1968

Ήταν το 1968 όταν ο Mickey Thompson, γνωστός οδηγός αγώνων στις ΗΠΑ, και η ομάδα του προσπάθησαν να σπάσουν το ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά με το Challenger 2 Streamliner. Το όχημα το είχε σχεδιάσει ο ίδιος, το σασί το είχε δημιουργήσει ο Quin Epperly και την επίβλεψη για την ολοκλήρωσή του είχαν φοιτητές του πανεπιστημίου MIT και ο Pat Foster, γνωστός οδηγός αγώνων dragster εκείνης την εποχής.

Το Challenger 2 Streamliner διέθετε δύο V8 κινητήρες της Ford οι οποίοι έδιναν κίνηση και στους δύο άξονες και ήταν τοποθετημένοι ο ένας εμπρός από την καμπίνα και ο δεύτερος πίσω από αυτή. Η συνολική μέγιστη ισχύς τους έφτανε τους 1.825 PS. H προσπάθεια δεν ολοκληρώθηκε και το Challenger 2 Streamliner παρέμεινε στην ιδιοκτησία του Mickey Thompson.

Το 2018, ο γιός του, ο Danny Thompson, αναβίωσε το όχημα, άλλαξε τους κινητήρες του με πιο σύγχρονους V8 Hemi, οι οποίοι αποδίδουν μέγιστη ισχύ μεγαλύτερη από 5.000 PS, και κατέρριψε το ρεκόρ ταχύτητας φτάνοντας τα 722 km/h (448,757 mph). Η τιμή πώλησης του Challenger 2 Streamliner έχει οριστεί στα περίπου στα 805.000 ευρώ (900.000 δολάρια) αλλά οι υπεύθυνοι του οίκου που θα διενεργήσουν τη δημοπρασία ελπίζουν να φτάσει τα περίπου 1.350.000 ευρώ (1.500.000 δολάρια).

ΠΗΓΗ: ROAD AND TRACK.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

O Ricky Brabec και η Honda κατακτούν τη νίκη στο 2020 Dakar Rally

cars

Νέο Ford Fiesta, ένα ξεχωριστό, ευέλικτο και ευχάριστο οδηγικά supermini (Video)

cars

Το νέο Toyota Yaris μετασχηματίζεται σε SUV

cars

Τα πάντα όλα για την Lamborghini Revuelto

cars

Ανοικτά όνειρα: Τα Cabriolet της Ελληνικής αγοράς!

cars

Πρώτες ύλες: Eπαρκούν για το ηλεκτρικό μέλλον της αυτοκίνησης;

cars

Οδική Ασφάλεια: Ξεκίνησαν οι δράσεις ενημέρωσης στα σχολεία της Αττικής

cars

Rendezvous με τη Ferrari SF90 Stradale στους δρόμους του Μονακό (βίντεο)

cars

Mazda 1920-2020: Ένας αιώνας καινοτομίας

cars