CARSNEWS
MOTONEWS

Σε νοιάζει πραγματικά από που είναι η μοτοσυκλέτα σου;

Σε νοιάζει πραγματικά από που είναι η μοτοσυκλέτα σου;
  • Διαβάστηκε από 1.018 αναγνώστες
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/5/2023

Με τα στάνταρ παραγωγής να είναι αυστηρά ακόμα και σε μάρκες λιγότερο γνωστές και την τεχνολογία να μοιράζεται με ταχύτατους ρυθμούς, μήπως πλέον δεν έχει σημασία από ποια χώρα προέρχεται μια μοτοσυκλέτα;

Τόσο στη μοτοσυκλέτα, όσο και στο αυτοκίνητο, η κόντρα μεταξύ Ευρώπης, Ασίας κι Αμερικής κρατάει από την πρώτη στιγμή που δίκυκλα και τετράτροχα πάτησαν τη ρόδα τους στους δρόμους. Μια διαμάχη που έχει χαλάσει φιλίες και έχει δημιουργήσει άσπονδους εχθρούς για το ποια χώρα κατασκευάζει καλύτερα οχήματα, με τα πλεονεκτήματα να εκτοξεύονται από κάθε μεριά και να δημιουργείται μια ατέρμονη συζήτηση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Όταν η κάθε «σχολή» ξεχώριζε

Σίγουρα τέτοιες συζητήσεις είχαν πραγματικό νόημα και αντίλογο μέχρι και πριν 10-15 χρόνια, όπου η κάθε εταιρεία κατασκευής μοτοσυκλετών κράταγε τα «χαρτιά» της ερμητικά κλειστά μέχρι να παρουσιάσει το νέο της μοντέλο στην αγορά, έδινε στη δημοσιότητα «ψίχουλα» σχετικά με τις τεχνολογίες που ετοιμάζει και εννοείται ότι το εκάστοτε ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα το κρατούσε σαν επτασφράγιστο μυστικό, ώστε να μην μπορεί να το αντιγράψει κανείς. Επίσης η κάθε «σχολή» ξεχώριζε για κάτι μοναδικό, όπως παραδείγματος χάρη η Ιαπωνία για την αξιοπιστία της και η Ιταλία για την σχεδίαση.

Πλέον μοιράζονται τεχνολογίες και εμπειρία

Εν έτη 2023, οι καταστάσεις έχουν αλλάξει. Αρκετές εταιρίες βρίσκονται κάτω από την ίδια ομπρέλα μεγάλων ομίλων, μοιράζοντας μεταξύ τους τεχνογνωσία, τεχνολογία και ποιοτικά στοιχεία. Μάλιστα δεν είναι λίγα τα «βαριά ονόματα» στο χώρο της μοτοσυκλέτας που έχουν κάνει συνεργασίες με κινέζικες εταιρίες ώστε να μπουν στην εκεί αγορά, με αποτέλεσμα ακόμα και μοντέλα με προέλευση τη Κίνα να έχουν υψηλά στάνταρ. Τέλος δεν είναι σπάνιο πλέον να βλέπουμε μοτοσυκλέτες που μοιάζουν τόσο στα τεχνικά χαρακτηριστικά, όσο και στην εμφάνιση.

«Ίδια» τεχνολογία σε παρόμοιες μοτοσυκλέτες

Επιπλέον με την ανάπτυξη του διαδικτύου, οι μοτοβιομηχανίες έχουν άμεση πρόσβαση σε στοιχεία, πληροφορίες και πατέντες που τους επιτρέπει να εμπνευστούν από ότι καινούργιο εμφανίζεται στην αγορά, κλείνοντας γρήγορα το τεχνολογικό κενό που μπορεί να υπάρχει ανά εταιρεία. Έχουν γίνει σχεδόν τόσο ίδιες οι μοτοσυκλέτες σε συγκεκριμένους τεχνολογικούς κι όχι τομείς, που ακόμα κι εμείς που έχουν καθημερινή τριβή με πολλά και νέα μοντέλα, πρέπει να τις «δούμε» διεξοδικά για να βρούμε μικρές διαφορές.

Προβλέπεται ένα μέλλον που όλα θα μοιάζουν

Σίγουρα ακόμα κι αν αύριο έλεγαν οι εταιρίες κατασκευής μοτοσυκλετών ότι θα βγάζουν όλες το ίδιο μοντέλο με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά, η διαμάχη για το ποιος το κάνει καλύτερα δεν θα σταμάταγε από τους «ρομαντικούς» των δυο τροχών. Αν και τα πράγματα δεν έχουν γίνει ακόμα τόσο επίπεδα όσο στο αυτοκίνητο, οι σύγχρονες μοτοσυκλέτες όσο πάει και πιο πολύ μοιάζουν μεταξύ τους, πάρα διαφέρουν και αυτό ίσως να μην αναγκαίο κακό σε ένα κόσμο που θα τον παρασύρει με μαθηματική ακρίβεια μέσα στα επόμενα χρόνια η ηλεκτροκίνηση. Ο χρόνος θα δείξει. Για σένα συνεχίζει να έχει σημασία η προέλευση της μοτοσυκλέτας;

 

Παλιά οι διαφορές τεράστιες!

Τώρα ίδιες τεχνολογίες και παρόμοιες συμπεριφορές

Οι σύγχρονες μοτοσυκλέτες πιο πολύ μοιάζουν παρά διαφέρουν!

Ακόμα και «άγνωστες» μάρκες έχουν τεχνολογίες που συναντάμε σε γνωστές!

Εσύ είσαι από τους «ρομαντικούς» που κοιτάνε τη προέλευση ή σε νοιάζουν μόνο τεχνικά χαρακτηριστικά και συμπεριφορά;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Related Articles

Αφιέρωμα – Η Γυμνή αλήθεια του 2024, Μέρος 2ο

cars

EICMA 2023 – MBP T1002VX 2024

cars

H Moto Guzzi V85TT με όφελος 800€ και προνομιακό επιτόκιο

cars

H Lazareth θα ρίξει στην αγορά την… τετράτροχη μηχανή της

cars

CFMOTO 800MT Explorer – Νέα και αναβαθμισμένη έκδοση

cars

Η επανεφεύρεση της μοτοσικλέτας

cars

Η Zero σε ένα καθαρόαιμο sportsbike με φωτιά στην καρδιά

cars

“Go Electric Campaign” με όφελος αγοράς έως 3.500 ευρώ!

cars

Το ηλεκτρικό μηχανάκι για ρετρο-φουτουριστικές βόλτες

cars