CARSNEWS
F1 & RACES

Σε προχωρημένες συζητήσεις για φιλοξενία GP το Πορτιμάο

Όταν πριν από μερικές εβδομάδες η πίστα του Πορτιμάο δήλωνε την πρόθεση να φιλοξενήσει Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1, λίγοι έδιναν πολλές πιθανότητες στο να συμβεί αυτό.

Τώρα όμως, η πίστα στην περιοχή Αλγκάρβε όχι μόνο είναι υποψήφια για να ενταχθεί στο αναθεωρημένο καλεντάρι του 2020 αλλά δεν αποκλείεται ακόμα και το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει δύο αγώνες: το Grand Prix Πορτογαλίας και το Grand Prix του Αλγκάρβε, στις 27 Σεπτεμβρίου και 4 Οκτωβρίου αντίστοιχα!

«Είμαστε σε επικοινωνία με τη FOM και σε διαδικασία διαπραγματεύσεων. Τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί, γνωρίζουμε όμως πως υπάρχει αυξημένη διάθεση από τις ομάδες να επιλεχθεί η Πορτογαλία για μία θέση στο καλεντάρι. Δουλεύουμε σκληρά και κάνουμε ότι μπορούμε για να έχουμε Grand Prix της Formula 1 στην πίστα μας. Είμαστε μία επιλογή που προκρίνουν πολλοί – λόγω της τοποθεσίας, της αγωνιστικής διαδρομής, των εγκαταστάσεων, του κλίματος, των ξενοδοχειακών παροχών αλλά και το μικρό αντίκτυπο του Covid-19 στη χώρα», είπε εκπρόσωπος της πίστας στο Motorsport.com.

Τονίστηκε πως το χρονικό πλαίσιο για να παρθούν αποφάσεις είναι ο Ιούλιος – λίγο πολύ το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει και η Liberty Media για τις επόμενες ανακοινώσεις σχετικά με το καλεντάρι.

Δεδομένης της επίσημης ματαίωσης των Grand Prix Σιγκαπούρης, Αζερμπαϊτζάν και Ιαπωνίας και με την κατάσταση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού να είναι αρκετά δύσκολη σε ότι αφορά στην πανδημία, είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε κι άλλους αγώνες επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Και μάλιστα σε πίστες έτοιμες να αρπάξουν την ευκαιρία – πέραν του Πορτιμάο, συζητήσεις υπάρχουν ακόμα με την Ίμολα και το Μουτζέλο στην Ιταλία και το Χόκενχαϊμ στη Γερμανία.

Η πίστα της Πορτογαλίας δεν έχει φιλοξενήσει ποτέ Grand Prix – μόνο δοκιμές εξέλιξης τον Δεκέμβριο του 2008 και τον Ιανουάριο του 2009. Συνολικά η χώρα της Ιβηρικής έχει διοργανώσει αγώνα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού 25 φορές. Οι 13 τελευταίες ήταν στην πίστα του Εστορίλ, με το κύκνειο άσμα να είναι το μακρινό πια 1996.

Διαβάστε ακόμα:

O Kimi Raikkonen… φαντάρος (video)

Μπορεί να δούμε δύο Grand Prix και στη Ρωσία

Ποια αφεντικά στην F1 κινδυνεύουν με απόλυση;

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αλόνσο: «Άδικες για τους οδηγούς οι χειμερινές δοκιμές»

cars

Formula 1: The new record Max Verstappen smashed a year early

cars

GP Άμπου Ντάμπι: Ιδανικό φινάλε για Hamilton!

cars

Επίσημο: Αλλαγές στο καλεντάρι της F1, μέσα η Ίμολα

cars

Ferrari: Ο Vasseur στην θέση του Binotto!

cars

Μένει στη Mercedes o Bottas, στη Renault o Ocon!

cars

F1: Νύχτα στην έρημο, με τις μεσαίες γόμες ελαστικών

cars

F1 GP Στυρίας: Από την pole στη νίκη ο Hamilton

cars

O Nyck De Vries απολύθηκε “ξερά” από την AlphaTauri-ο Ricciardo είχε κάνει μόλις 11 γύρους δοκιμών

cars