CARSNEWS
NEW MODELS

Σε τροχιά αντικατάστασης τα Nissan Qashqai και X-Trail

Μια νέα αρχή πρόκειται να πραγματοποιήσει το προσεχές διάστημα η Nissan στην ευρύτερη κατηγορία των SUV, αντικαθιστώντας τις δύο κορυφαίες προτάσεις της γκάμας της.

Σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα, μέσα στους επόμενους 18 μήνες τόσο το X-Trail όσο και το Qashqai θα αποτελέσουν παρελθόν, καθώς πρόκειται να αντικατασταθούν από νέα μοντέλα.

Η αρχή θα γίνει από το X-Trail το οποίο μετρά ήδη έξι χρόνια στην γηραιά ήπειρο, αποτελώντας επί της ουσίας και το κορυφαίο SUV της Nissan στην ευρωπαϊκή αγορά.

Θα ακολουθήσει η αντικατάσταση του σημερινού Nissan Qashqai τους πρώτους μήνες του 2021, ενώ στο πλευρό των δύο καταξιωμένων SUV θα σταθεί και ένα τρίτο όχημα ελευθέρου χρόνου το οποίο θα κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, ακολουθώντας σε επίπεδο σχεδιασμού τουλάχιστον το παράδειγμα του πρωτότυπου Nissan Ariya.

Το ηλεκτροκίνητο SUV της Nissan θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά το 2021, έχοντας ως αφετηρία τα 50.000 ευρώ.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε βέβαια και το νέο Nissan Juke, το οποίο συμπληρώνει την SUV γκάμα της Nissan, αποτελώντας ταυτόχρονα και το πιο προσιτό του είδους του.

Η διάθεση του νέου Nissan Juke έχει ήδη ξεκινήσει στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης, έχοντας ως αφετηρία τον υπερτρτοφοδοτούμενο κινητήρα του 1,0 λίτρου απόδοσης 117 ίππων, έκδοση που στη χώρα μας κοστίζει 17.900 ευρώ.

Τώρα αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η Nissan επιταχύνει τις διαδικασίες αντικατάστασης των Qashqai και X-Trail, η απάντηση έρχεται από τις πωλήσεις τις ιαπωνικής φίρμας η οποία έχει επί της ουσίας επενδύσει το μέλλον της στην ευρύτερη κατηγορία των SUV.

Related Articles

Ο Kimi Raikkonen κρύβει ένα παιδί μέσα του! (video)

cars

Φόβος και τρόμος το body kit της TRD για το νέο Yaris

cars

Επιστρέφει ως sedan η Citroen CX;

cars

Οριστικό το τέλος του Fiat Punto;

cars

H Aston Martin βγάζει στο σφυρί τα «ασημικά» της

cars

Σοκάρει η μετωπική σύγκρουση των δύο Nissan Navara (Video)

cars

Πρεμιέρα για το ανανεωμένο Honda Civic Type R

cars

Suzuki Across: Ένα Plug-in υβριδικό RAV4 με άλλα λογότυπα!

cars

Η τεχνολογικά προηγμένη μάσκα της BMW iNext

cars