CARSNEWS
NEW MODELS

Σε “υψηλή τάση” η πορεία της VW για την ηλεκτροκίνηση

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η VW αναθεωρεί προς το καλύτερο τον προγραμματισμό και τις επιδιώξεις της σχετικά με τα ηλεκτρικά της μοντέλα. Έτσι επισημαίνει ότι το όριο τους ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών θα το πιάσει το 2023, δύο χρόνια νωρίτερα από ότι υπολογιζόταν μέχρι τώρα. Εκείνη την χρονιά, το 2025, σκοπεύει να έχει σπάσει το 1,5 εκατομμύριο μονάδες.

Το 2020 θα είναι κομβική στιγμή για την εταιρία, καθώς θα αρχίσουν να βγαίνουν στην αγορά τα πρώτα μοντέλα της σειράς ΙD, με πρώτο το ID. 3 το καλοκαίρι του 2020. Η VW σκοπεύει να γίνει ο ηγέτης των εξελίξεων στα ηλεκτρικά οχήματα, γι’ αυτό θα επενδύσει 30 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2024.

Το ΙD. 3, με αυτονομία από 330 έως 550 χιλιόμετρα θα βασίζεται στην “ηλεκτρική” πλατφόρμα MEB και το κόστος του υπολογίζεται στα 30.000 ευρώ. Οι προπωλήσεις έχουν ήδη αρχίσει, και πάνω από 37.000 πελάτες έχουν ήδη καταβάλλει προκαταβολή.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Zwickau, στο οποίο υπολογίζεται ότι από το 2021 θα παράγονται ετησίως πάνω από 330.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθιστώντας το το πιο μεγάλο και παραγωγικό εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Η VW προχωρά επίσης και σε στρατηγικές συνεργασίες στον τομέα των υποδομών, θέλοντας μέχι το 2025 να έχει ένα δικό της δίκτυο από 36.000 φορτιστές σε όλη την Ευρώπη. Συνεργασίες επίσης ανοίγει και στον τομέα των μπαταριών, με δικό της εργοστάσιο το οποίο θα ξεκινήσει στα τέλη του 2023. Ενώ και η συνεργασία με την Ford και η παροχή της πλατφόρμας MEB και σε άλλες εταιρίες, αφήνουν ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους στην VW. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οδηγούμε το μόνιμο best seller Opel Corsa 1.2 130PS Auto

cars

Νέα Mercedes-Benz S-Class: Η επιτομή της τεχνολογίας και της πολυτέλειας!

cars

Το Mazda RX-9 σχεδιασμένο από τη… ΜcLaren!

cars

H Porsche έδωσε 9.000 ευρώ bonus στους εργαζόμενούς της και τους ζητά να κάνουν δωρεές

cars

O Kimi Raikkonen βοηθός του Άη Βασίλη! (video)

cars

Η Audi ξεκινά τις παραδόσεις του αγωνιστικού R8 LMS GT2

cars

Honda: Υπό αίρεση η παραμονή της στη Formula 1

cars

50 χρόνια από το θάνατο του Bruce McLaren (βίντεο)

cars

Η Honda και η General Motors δημιουργούν συμμαχία

cars