CARSNEWS
NEW MODELS

Σε «shortlist» τριών αντί-Vettel καταλήγει η Ferrari

Προσέχουν για να έχουν στη Ferrari, εκτιμώντας ενδεχομένως πως η υπόθεση των διαπραγματεύσεων με τον Sebastian Vettel μπορεί να μην έχει αίσια κατάληξη. ΟΙ δύο πλευρές έχουν ξεκινήσει ήδη επαφές, με την πρώτη προσφορά να έχει απορριφθεί από τον Γερμανό, ενώ η Ferrari επανήλθε με πρόταση διετούς συνεργασίας αλλά με μειωμένες (δραστικά) αποδοχές.

Στο Μαρανέλο δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να βρεθούν στη δύσκολη θέση της αναζήτησης αντικαταστάτη του Vettel στο φινάλε της σεζόν. Γι’ αυτό κι έχουν ήδη καταλήξει σε μία shortlist με τρία ονόματα, ένας εκ των οποίων θα πάρει το «χρίσμα» στην περίπτωση που δεν καταλήξουν αίσια οι συζητήσεις με τον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Στην κορυφή της λίστας αυτή τη στιγμή βρίσκεται ο Carlos Sainz. Ο Ισπανός έκανε εξαιρετική σεζόν το 2019, κατακτώντας την έκτη θέση στο Πρωτάθλημα των οδηγών, δηλαδή ήταν ο «best of the rest», πίσω από τα δίδυμα των Mercedes, Ferrari και τον Max Verstappen. Μάλιστα έχει ένα σημαντικό προτέρημα συγκριτικά με τον έτερο μεγάλο διεκδικητή της θέσης, τον Daniel Ricciardo: είναι πολύ πιο… οικονομικός!

Ο Ricciardo σίγουρα έχει μεγαλύτερη εμπειρία, ενώ στη θεωρία μπορεί να «ταιριάξει» πολύ πιο εύκολα με τον Charles Leclerc, λόγω της ιδιοσυγκρασίας του ως άνθρωπος. Όμως η συνεργασία του με τη Renault –η οποία ολοκληρώνεται στο τέλος του 2020- ανέβασε σημαντικά το κασέ του. Κι εκεί «υστερεί» σε σχέση με τον ισπανό, με δεδομένη την επιθυμία της «σκουντερία» να χαμηλώσει ιδιαίτερα το μπάτζετ των πιλότων.

Όσο για τον τρίτο υποψήφιο, αυτός είναι ο Antonio Giovinazzi. Ο χρόνος, ωστόσο, κυλά εις βάρος του Ιταλού, καθώς για να τον επιλέξει η Ferrari θα πρέπει πρώτα να κάνει μια πολύ καλή σεζόν, «κερδίζοντας» τον teammate του στην Alfa Romeo, Kimi Raikkonen. Κι όσο δεν υπάρχει αγωνιστική δράση, τόσο περιορίζονται οι ελπίδες του Ιταλού…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δοκιμάζουμε την Mercedes-Benz GLC 200 COUPE 4Μatic 9GTronic

cars

Η Sony δεν θα μπει στην αυτοκινητοβιομηχανία

cars

Το μέλλον των σπορ Audi είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό

cars

Περισσότερες πληροφορίες για το Hyundai Santa Cruz

cars

Μία Mercedes X-Class με το στιλ ενός γιότ!

cars

Αποκάλυψη για τη BMW Σειρά 4 Convertible

cars

Έτσι θα διεξαχθεί η φετινή σεζόν στη Formula 1

cars

Πωλείται η μακρύτερη Ferrari στον κόσμο!

cars

Porsche Panamera: Το βίντεο από το ρεκόρ στο Nurburgring

cars