CARSNEWS
NEW MODELS

Σκάνδαλο με ελλαττωματικές μπαταρίες της Tesla

Τη διαχείριση μιας ακόμα κρίσης καλείται να φέρει εις πέρας η Tesla μετά και τη διαρροή αλληλογραφίας, η οποία αποδεικνύει ότι στελέχη της καλιφορνέζικης φίρμας γνώριζαν για την παραγωγή ελαττωματικών μπαταριών.

Την εποχή που το Model S περνούσε στην παραγωγή, η αποστολή ενός εσωτερικού e-mail επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία γνώριζε την ύπαρξη  ένα σχεδιαστικού ελαττώματος το οποίο μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και στην πρόκληση πυρκαγιάς.

Το ελάττωμα εντοπιζόταν στο σύστημα ψύξης των μπαταριών, η ενδεχόμενη διαρροή του οποίου θα μπορούσε να οδηγήσει στο βραχυκύκλωμα των μπαταριών και στη συνέχεια στην ανάφλεξή τους.

Το επίμαχο υλικό το οποίο επικάλυπτε τους συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας ώστε το ψυκτικό υγρό να κυκλοφορεί και να περιορίζει τη θερμοκρασία λειτουργίας τους δεν διέθετε το απαιτούμενο πάχος ή την απαιτούμενη ανθεκτικότητα, με αποτέλεσμα να προκαλούνται μικρές οπές από τις οποίες το υγρό περνούσε στα στοιχεία της μπαταρίας.

Η αδυναμία του αλουμινένιου περιβλήματος των μπαταριών να ικανοποιήσει τις προδιαγραφές ασφαλείας ήταν γνωστή στην Tesla από το 2012. Μάλιστα, ο έλεγχος του υλικού πραγματοποιήθηκε και από τρίτη εταιρεία η οποία και επιβεβαίωσε την πιθανότητα βραχυκυκλώματος και διάβρωσης των μπαταριών.

Παρά τα ευρήματα, η παραγωγή μπαταριών συνεχίστηκε και σαν να μην έφτανε αυτό, οι υπάλληλοι ήταν αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν ανορθόδοξες μεθόδους με σκοπό να επιτύχουν του παραγωγικούς στόχους.

Οι ελαττωματικές μπαταρίες φέρονται να έχουν τοποθετηθεί σε τουλάχιστον 250 Tesla Model S τα οποία και παράχθηκαν το τελευταίο τρίμηνο του 2012, ωστόσο, το πιθανότερο είναι ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων είναι μεγαλύτερος, καθώς παραμένει άγνωστο το πότε η καλιφορνέζικη φίρμα έδωσε οριστική λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο στην καλύτερη των περιπτώσεων μπορεί να οδηγήσει στη διάβρωση-καταστροφή των μπαταριών.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ποια διάσημη αεροτομή σχεδιάστηκε από το αεροπλάνο του Κόκκινου βαρόνου;

cars

To νέο Toyota GR86 μπαίνει στο Nurbugring και… πηγαίνει τάπα (video)

cars

Στην Ελλάδα το υβριδικό Fiat 500. Aπό 12.800 ευρώ

cars

Η τεχνολογία OLED στα νέα φωτιστικά σώματα της Audi

cars

Τα κινητά της apple ξεκινούν να ανοίγουν αυτοκίνητα!

cars

Στην Ελλάδα η νέα Mercedes-Benz GLA. Αναλυτικά οι τιμές, οι εξοπλισμοί και οι προδιαγραφές

cars

Nέο teaser για το Nissan Ariya (video)

cars

«Ο Verstappen υστερεί σε τεχνικό επίπεδο»

cars

Δεν υπάρχει πιο φαρδύ Audi SQ7 από αυτό της Abt

cars