CARSNEWS
NEW MODELS

Σπέσιαλ απολήξεις από τιτάνιο για την Bugatti Chiron

Αυτοκίνητα υπάρχουν πολλά. Όπως η Chiron όμως, ξεπερνούν την έννοια αυτή προσεγγίζοντας αυτή ενός αριστουργήματος. Και σε ένα τέτοιο η παραμικρή λεπτομέρεια έχει τη σημασία της. Μια από αυτές τις λεπτομέρειες που ξεχωρίζει και η ίδια η Bugatti είναι οι απολήξεις των εξατμίσεων στις Chiron Pur Sport και Chiron Super Sport 300 .

Μάλιστα, οι Γάλλοι διατείνονται πως είναι οι μοναδικοί που διαθέτουν απολήξεις από τιτάνιο που έχει πάρει την μορφή του με την τεχνολογία 3D εκτύπωσης. Μίας πλήρους εξειδικευμένες και εξελιγμένης κατεργασίας και κατασκευής εξαρτημάτων που συνηθίζεται σε πιο «μαλακά» μέταλλα.

Στην προκειμένη περίπτωση η 3D εκτύπωση θυμίζει χειρουργική επέμβαση αφού τέσσερα λέιζερ ισχύος 400 Watts διαμορφώνουν και κόβουν το τιτάνιο με το πιο λεπτό νεύρο να έχει διατομή μόλις 0,4 mm. Περίπου 4.200 στρώματα μεταλλικής σκόνης στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο ώστε να είναι σταθερά συνενωμένα μεταξύ τους.

Οι συγκεκριμένες απολήξεις έχουν μήκος 22 cm, πλάτος 48 cm και ύψος 13 cm. Ζυγίζουν μόλις 1,85 kg και φιγουράρουν στο πίσω μέρος της Chiron Pur Sport. Συγκριτικά με τις απλές απολήξεις που μπαίνουν στις υπόλοιπες Chiron οι σπέσιαλ τιτανίου είναι ελαφρύτερες κατά 1,2 kg.

Εδώ να πούμε η Bugatti έχει παρουσιάσει και άλλα εξαρτήματα από το ίδιο ελαφρύ και ιδιαίτερα ανθεκτικό υλικό, όπως πριν από δύο χρόνια με τις οκταπίστονες σιαγόνες για τα φρένα της Chiron. Εξαρτήματα με 3D εκτύπωση έχουν οι La Voiture Noire και Cendodieci.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Έρχεται το νέο Dacia Sandero!

cars

Τι δηλώνει ο ιδιοφυής Elon Musk για τον κορονοϊό;

cars

Μάθετε τις τιμές πώλησης του VW ID.3!

cars

Έτσι «έκλεψε» ο Norris την τρίτη θέση στην Αυστρία

cars

H Opel ανανέωσε και το κορυφαίο Insignia GSI

cars

Τι έχει αλλάξει στο ανανεωμένο Mazda MX-5

cars

Η Tesla και οι άλλοι: Σπάζοντας το φράγμα του ενός εκ. οχημάτων!

cars

iMT: Μηχανικό κιβώτιο χωρίς συμπλέκτη από τη Hyundai!

cars

Euro Rescue: Νέα εφαρμογή του EuroNCAP για διασώστες (βίντεο)

cars