CARSNEWS
AUTONEWS

Στ’αμπέλια της Ανατολικής Χαλκιδικής με Nissan Juke. Στα γούστα του Αριστοτέλη…

Δεν ξέρω αν έχετε αναλογισθεί ποτέ ότι ακολουθώντας έναν εναλλακτικό δρόμο, μπορείς να ζήσετε από πρώτο χέρι τις καθημερινές συνήθειες ενός κόσμου που «ακουμπά» στην πολυσύνθετη κληρονομιά του, προκειμένου να «χτίσει» το αύριο; Έχετε σκεφθεί ποτέ ότι αυτός ο δρόμος μπορεί να σας οδηγήσει μεταξύ άλλων στους αμπελώνες προ του Άθωνα και στα οινικά μυστικά μονοπάτια της Ιερής Πολιτείας; Αν όχι, τότε πρέπει να ακολουθήσετε «τους δρόμους του κρασιού της Ανατολικής Χαλκιδικής» και να περιηγηθείτε στα πέτρινα χωριά της, ξεκινώντας από την Αρναία, όπου καλλιεργούνται μεταξύ άλλων ελληνικές ποικιλίες οίνου όπως Ασύρτικο, Μαλαγουζιά και Ξινόμαυρο. Εκεί Θα ανακαλύψετε ότι οι άνθρωποι στους μακεδονίτικους οικισμούς -που φιλοξενούνται στις πράσινες πλαγιές του Χολομώντα – πορεύονται στο σήμερα μέσα από το χθες και ροτάρουν τη ζωή τους, σκαλίζοντας το χρόνο και την ιστορία.

Βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση των πιο πάνω είναι η σωστή επιλογή ενός οχήματος, το οποίο μπορεί να κινηθεί εξίσου ευέλικτα τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου! Στην συγκεκριμένη διαδρομή ταξιδέψαμε με το νέο ανατρεπτικό crossover της ιαπωνικής Nissan το Juke, το οποίο  ξεχωρίζει από τις δυναμικές σχεδιαστικές πινελιές και τον απίστευτο χρωματισμό του αμαξώματος. Το Juke  ταιριάζει απίστευτα σε οποιοδήποτε τοπίο και αν επιλέξετε να το φωτογραφίσετε καθώς σχεδιάστηκε για να ξετρελαίνει τους οδηγούς που θέλουν να παραμένουν εναλλακτικοί! Οδηγώντας και λίγο offroad από το Παλαιοχώρι προς το Κάστρο του Νέπωσι και από εκεί στην Μεγάλη Παναγιά, με τους καταπράσινους λόφους γύρο της, αξίζει να δοκιμάσει κανείς τις οινικές ποικιλίες του Ξινόμαυρου, που αποτελεί τον «οινικό βασιλιά της Μακεδονίας». Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τους Ασύρτικους και Αγιωργίτικους Οίνους και να δείτε πώς παράγεται το δυνατό μακεδονίτικο τσίπουρο που είναι φτιαγμένο από στέμφυλα, φρούτα του δάσους και καρπούς της γης.

Οδηγώντας στους βατούς χωματόδρομους που ενώνουν τα Πυργαδίκια με την Ιερισσό και αποτελούν μέρος του δικτύου περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών του Δήμου Αριστοτέλη, μπορεί να φτάσει κανείς στο Ξηροποτάμι με την μεγάλη και αμμουδερή παραλία και τις λοφώδεις οινοκαλλιέργειες. Εδώ και 1500 χρόνια καλλιεργούνται ποικιλίες όπως Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah και Petit Verdot, μέσα σε ένα τοπίο από πρασινογάλαζα χρώματα, που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από την κορυφή του Αγίου Όρους τον Άθωνα. Το νέο Nissan Juke αυτοκίνητο έχει πάρει αρκετά στοιχεία από τις οδηγικές ικανότητες του άλλου επιτυχημένου μοντέλου της Nissan το Qasqhai, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια μονοπωλεί τις πρωτιές στην κατηγορία του!  Το 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ των 1000 κ.εκ. είναι απίστευτα ελαστικό, αποδίδει 117 δυναμικά άλογα, τα οποία χάρις την εντυπωσιακή ροπή των 180 nm και 200Nm ροπής, με λειτουργία over boost, ξεπερνούν αρκετές δυσκολίες των δρόμων και ανεβάζουν ψηλά τις επιδόσεις του Juke.

Στην Ιερισσό εκτός του ότι μπορείτε να διανυκτερεύσετε, Θα συναντήσετε ανθρώπους της αυθεντικής Ελλάδας, καραβομαραγκούς, ψαράδες, εμπόρους, χτίστες και γεωργούς. Θα τσιπουρομπλεχθείτε μαζί τους, θα δοκιμάσετε οπωσδήποτε παστό ορκύνι, άγριες αγκινάρες με χωριάτικα αυγά, γαύρο τηγανιτό και λιαστό χταπόδι.Θα ακούσεις ναυτικά αφηγήματα, θα απολαύσεις την ντοπιολαλιά και θα αφεθείς στα πειράγματα των μεγαλύτερων. Οι Ιερισσιώτες θα σε κάνουν να νιώσεις ότι ήσουν πάντα «από εκεί» και πάντοτε «από αυτούς»: τους γλεντζέδες αυθόρμητους ανθρώπους της καλής παρέας, της ατέλειωτης γιορτής και της αμέριμνης χαράς, αρκεί μετά να μην οδηγήσετε, γιατί θα έχετε πιεί!

Το ταξίδι με το νέο Nissan Juke στους Αμπελώνες της Ανατολικής Χαλκιδικής ήταν, το κάτι άλλο, χάρις το προηγμένο σύστημα της Nissan  Pro PILOT το οποίο κάνει «παπάδες» στο αυτοκίνητο! Ανεβάζει και κατεβάζει την ταχύτητα έτσι ώστε ο οδηγός να μένει μέσα στην λωρίδα κυκλοφορίας του και να  διατηρεί την σωστή απόσταση και ταχύτητα από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που συνυπάρχουν στο οδόστρωμα! Η συνδεσιμότητα των smartphones γίνεται πολύ απλά και γρήγορα χωρίς να επηρεάζεται η ασφάλεια των επιβατών κατά την οδήγηση!  Απίστευτη ήταν και η οικονομία καυσίμου του Juke, όπου η μέση κατανάλωση κυμάνθηκε κοντά στα 7 λίτρα. Για αυτό χαρήκαμε λίγο παραπάνω την απόδρασή μας στην γη του Αριστοτέλη, την οποία ομορφαίνουν τόσο τα μεθυστικά αρώματα που προέρχονται από το χώμα και την αύρα της θάλασσας, και αποτελούν μέρος των οινικών περιηγήσεων που συνθέτουν την πιο αληθινή εμπειρία ζωής.

Οδηγήστε κοντά της!!

 

 

 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Dacia Sandero Stepway 1.0TCe 100PS LPG. Έχει τα πάντα και συμφέρει

cars

Νέο Ford Explorer Plug-in Hybrid. Για εκδρομές και όχι μόνο

cars

Η GTO Engineering δημιουργεί την… ρετρο-“Moderna”.

cars

Τρόμος στα Εξάρχεια: «Προσπάθησαν να με βιάσουν και κοιτούσαν αν έχω χρυσό δόντι για να το ξεριζώσουν»

cars

Το “Project Gecko” της Wiesmann έρχεται με V8 δια χειρός BMW!

cars

Peugeot. Μία μεγάλη ηλεκτρική ιστορία

cars

Η Mercedes επιβεβαιώνει την ηλεκτρική EQA για το 2020.

cars

Η BMW υπόσχεται solid-state μπαταρία μέχρι το 2025.

cars

Bentley Mulliner Bacalar. Μία νέα, πανάκριβη αρχή…

cars