CARSNEWS
NEW MODELS

Στα άκρα η νέα BMW M3 CSL!

Απομένουν δύο εβδομάδες για την αποκάλυψη των νέων BMW M3 και M4 Coupe και παρά το γεγονός ότι ελάχιστα στοιχεία για τα δύο αυτοκίνητο έχουν επισήμως επιβεβαιωθεί, οι συζητήσεις για την BMW M3 CSL έχουν ήδη ξεκινήσει.

Αφορμή αποτέλεσε η εμφάνιση ενός καμουφλαρισμένου πρωτότυπου το οποίο αποκάλυψε την πρόθεση της BMW να προχωρήσει στην παραγωγή μιας ακραίας έκδοσης των BMW M3 και M4  η οποία θα φέρει, ως συνήθως, τα διακριτικά CSL.

Πέρα από αυτό, ωστόσο, οι extreme εκδόσεις των M3 και M4 θα ξεχωρίζουν για τις semi-racing προδιαγραφές τους. Το σημαντικά χαμηλότερο βάρος του, το οποίο θα προκύψει με την εκτεταμένη χρήση συνθετικών υλικών και την αφαίρεση των περιττών εξοπλιστικών χαρακτηριστικών, καθώς και τα ακραία αεροδυναμικά και όχι μόνο στοιχεία.

Χαρακτηριστικό, λοιπόν, των συγκεκριμένων εκδόσεων θα αποτελεί η πίσω αεροδυναμική πτέρυγα όπως άλλωστε και η… συστοιχία των απολήξεων της εξάτμισης η οποία θα βρίσκεται τοποθετημένο στο μέσο του πίσω προφυλακτήρα.

Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες που να αφορούν στον κινητήρα, ωστόσο, θα αποτελέσει έκπληξη αν η BMW M3 και M4 CSL διαφοροποιηθούν από το εξακύλινδροπαράδειγμα των «πολιτικών» εκδόσεών τους.

Σε ό,τι αφορά στα επίπεδα ισχύος που μπορεί να φτάσει ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 3,0 λίτρων, είναι σχεδόν σίγουρο ότι μπορεί να αγγίξει  ακόμα και τους 600 ίππους αν και ο περιορισμός του βάρους φαντάζει από μόνος του  αρκετός ώστε να βελτιώσει περαιτέρω τις επιδόσεις χωρίς να χρειαστεί να αυξηθεί σημαντικά η απόδοση  του εξακύλινδρου μοτέρ.

Διαβάστε ακόμα:

H Alfa Romeo Giulia QV κόντρα στην BMW M4 και στο Audi RS5 (Video)

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Με μήκος πάνω από 30 μέτρα και 26 τροχούς το πιο μακρύ αυτοκίνητο του κόσμου!

cars

Η MINI παρουσίασε και ψηφιακά το ηλεκτρικό Cooper SE

cars

Volkswagen: Σχεδίασε το δικό σου ID.3

cars

Dante Giacosa: Ο «Αρχιτέκτονας» του σύγχρονου αυτοκινήτου

cars

Η Dongfeng ίσως μειώσει το ποσοστό της στον Όμιλο PSA

cars

Η μάχη των ηλεκτρικών: Το Peugeot e-208 κόντρα στο MINI Electric

cars

O Elon Musk στο τιμόνι του ηλεκτροκίνητου Volkswagen ID.3

cars

Ο τελευταίος χορός της σύγχρονης Lancia Stratos

cars

Αυτή είναι η τελευταία συλλεκτική έκδοση του Subaru WRX STI

cars