CARSNEWS
NEW MODELS

Στα επίπεδα του B’ Παγκοσμίου Πολέμου η παραγωγή αυτοκινήτων στη Μ. Βρετανία τον Μάιο

Απογοητευτικά αλλά και άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την παραγωγή νέων αυτοκινήτων στη Μ. Βρετανία τον Μάιο.

Σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευαστών και Εμπόρων Οχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, η παραγωγή οχημάτων τον Μάιο στη Μεγάλη Βρετανία δεν ξεπέρασε τις 5.314 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση της τάξης του 95,4% σε σχέση με τον Μάιο της αμέσως προηγούμενης χρονιάς.

Τα 4.260 αυτοκίνητα πέρασαν τα σύνορα της Μ. Βρετανίας και μόλις τα 1.054 διατέθηκαν στην τοπική αγορά, στο χειρότερο μήνα στην ιστορία της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας από το 1946 και μετά.

Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μείωση στην ετήσια παραγωγή αυτοκινήτων που μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και το ένα εκατομμύριο μονάδες, την ίδια στιγμή που πολλοί κατασκευαστές εξετάζουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν οριστικά το Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας του Brexit και των δυσκολιών που ενδεχομένως προκύψουν στη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών από και προς κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τη δική της πλευρά, η βρετανική κυβέρνηση έχει προαναγγείλει την επένδυση 80,5 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη της πράσινης αυτοκίνησης, ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιζητούν φοροελαφρύνσεις και άλλα μέτρα ενίσχυσης ενός κλάδου που δεν διάγει και τις καλύτερες των ημερών του.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτό είναι το νέο Hyundai i30 (video)

cars

Οι βαλβίδες για αναπνευστήρες της Ferrari έχουν πάνω τους το Cavallino Rampante

cars

Δοκιμάζουμε το σκληροτράχηλο Mitsubishi L200 Club Cab 2.2 4WD

cars

Ατελείωτο μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αττικής, απροσπέλαστος ο Κηφισός

cars

H Maserati Grecale θα έχει και ηλεκτρική έκδοση

cars

Έρχεται υποχρεωτική χρήση χειμερινών ελαστικών αντί αντιολισθητικών αλυσίδων

cars

Η Volvo φρεσκάρει τα S90 και V90 και προσθέτει mild hybrid εκδόσεις

cars

Σε δημοπρασία μία σπάνια McLaren F1 GTR Long Tail

cars

Το φθινόπωρο η παρουσίαση του ηλεκτροκίνητου Hummer

cars