CARSNEWS
NEW MODELS

Στα σχοινιά η Tesla – Με 832 χιλιόμετρα αυτονομία το Lucid Air

Η στιγμή που η Tesla θα χάσει τον τίτλο του πρωταθλητή σε επίπεδο αυτονομίας δεν αργεί. To άσημο Lucid Air πρόκειται πολύ σύντομα να αποκαλυφθεί και τα πρώτα επίσημα στοιχεία για την έκδοση παραγωγής του φουτουριστικού και αμιγώς ηλεκτρικού sedan είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την αμερικανική φίρμα η αυτονομία του… αέρινου sedan θα φτάνει τα 832 χιλιόμετρα, αριθμός εντυπωσιακός αν αναλογιστεί κανείς ότι η κορυφαία έκδοση του Tesla Model S δεν ξεπερνά σε αυτονομία τα 646 χιλιόμετρα.

Τα μυστικά της επιτυχίας του Lucid Air είναι δύο. Πρόκειται για την ενεργειακή χωρητικότητα των μπαταριών του, η οποία  θα κυμαίνεται μεταξύ 100 και 130 Kwh, καθώς και υψηλή τάση (βλ. 900 Volt) του ηλεκτρικού κυκλώματος που καθιστά το σύστημα αποδοτικότερο.

Όπως και να έχει, το Lucid Air θα αποτελέσει σύντομα το κορυφαίο, σε επίπεδο αυτονομίας, ηλεκτρικό αυτοκίνητο του πλανήτη, έναν τίτλο που δεν πρόκειται να χάσει μέχρι η Tesla να σηκώσει το γάντι και να αποκαλύψει τις επόμενες γενιές των Roadster και Model S.

Ο χρόνος, πλέον, μετρά αντίστροφα για τον Elon Musk και την παρέα του, καθώς η έλευση του Lucid Air στις αρχές τις επόμενης χρονιάς σε συνδυασμό με τον αυξανόμενο ευρωπαϊκό ανταγωνισμό είναι πολύ πιθανόν να δημιουργήσει τριγμούς στο ούτως ή άλλως εύθραυστο οικοδόμημα της καλιφορνέζικης φίρμας.

Διαβάστε ακόμα:

Ξεκινούν οι πωλήσεις Tesla στην Ελλάδα. Τιμές και πληροφορίες

Lucid Air: Το ηλεκτροκίνητο Tesla killer σε χειμερινές δοκιμές (Video)

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αποκαλύφθηκε το C5 Aircross με νέο plug-in υβριδικό σύνολο

cars

Audi GT: Ο σκοτεινός ιππότης

cars

Renault Morphoz: Το αυτοκίνητο που αλλάζει σχήμα (Video)

cars

Ανάλυση: Γιατί ο κορωναϊός μπορεί να σκοτώσει την αυτοκινητοβιομηχανία

cars

H Manhart αυξάνει την απόδοση της προηγούμενης Porsche 911 Turbo S στα 850 PS

cars

Ξεκινάνε σήμερα οι virtual 24 ώρες του Lemans

cars

Δοκιμάζουμε το Toyota C-HR 2.0 Hybrid 184PS που καταναλώνει μόλις 4,3 lt!

cars

Το πρώτο επίσημο σκίτσο της νέας Mercedes-Benz GLA

cars

Η Daihatsu παρουσιάζει στο Τόκιο τα “φτιαγμένα” μίνι μοντέλα της

cars