CARSNEWS
NEW MODELS

Στα τέλη καλοκαιριού ξεκινά η παραγωγή της ηλεκτροκίνητης BMW iX3

Η iX3 είναι ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για την BMW καθώς έχει επενδύσει πολλά για την εξέλιξή της. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SAV της γερμανικής εταιρείας (σημ.: όπως ονομάζει τα SUV μοντέλα της) πέρασε με επιτυχία όλα τα τεστ αξιολόγησης και πλέον προετοιμάζονται οι γραμμές παραγωγής για την κατασκευή της. Αυτό θα αρχίσει να γίνεται στο τέλος του καλοκαιριού στην Κίνα, στις εγκαταστάσεις της BMW Brilliance Automotive (BBA). Πρόσφατα, το 200ό πρωτότυπο όχημα της iX3 βγήκε από αυτές για να περάσει μια σειρά από τεστ ώστε το μοντέλο να πάρει την απαραίτητη έγκριση τύπου και να αρχίσει η παραγωγή του.

Όπως ανακοινώθηκε, σε έναν μήνα έπρεπε να διεξαχθούν διάφορες δοκιμές η διάρκεια των οποίων ξεπέρασε τις 340 ώρες, ενώ καλύφθηκαν περισσότερα από 7.700 km οδήγησης στον δρόμο. Τα αποτελέσματα αυτών απεστάλησαν στις αρμόδιες αρχές των χωρών που αναμένεται να αποτελέσουν τις κυριότερες αγορές του νέου ηλεκτροκίνητου SUV της BMW, για αξιολόγηση και έγκριση. Ο κ. Arno Keller, επικεφαλής εξέλιξης της iX3, δήλωσε σχετικά: «Είναι η πρώτη φορά που ολοκληρώσαμε ταυτόχρονα σε Κίνα και Ευρώπη τη διαδικασία για έγκριση τύπου ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου μας. Παρά την πανδημία του νέου κορωνοϊού, τα μέλη των ομάδων εξέλιξης κατάφεραν αυτή τη μοναδική πρόκληση με τεράστια αφοσίωση και αποτελεσματικότητα».

Η iX3 διαθέτει το σύστημα ηλεκτροκίνησης eDrive πέμπτης γενιάς, όπως το ονομάζει η BMW, το οποίο ενσωματώνει σε μία μονάδα σχετικά μικρών διαστάσεων τον ηλεκτροκινητήρα, το σύστημα μετάδοσης της κίνησης και την ηλεκτρονική μονάδα. Το αυτοκίνητο διαθέτει μπαταρίες 74 kWh (ονομαστική χωρητικότητα 80 kWh), έχει μέγιστη ισχύ 286 PS, μέγιστη ροπή 400 Nm και η θεωρητική αυτονομία του φτάνει περίπου τα 440 km, βάσει του πρωτοκόλλου «WLTP». Οι πωλήσεις της αναμένεται να ξεκινήσουν ως το τέλος του έτους. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ποιος πιλότος της Formula 1 πλήρωσε 2 εκατ. δολάρια για την «ελευθερία» συναθλητή του;

cars

Πόσo θα πωληθεί η Cadillac του Αλ Καπόνε;

cars

O Ghosn επιτίθεται σε Nissan και ιαπωνικές αρχές (Video)

cars

GP Σάο Πάολο: Το grid του μεγάλου αγώνα

cars

Τεχνολογίες αεροπλάνων που “κρύβει” το αυτοκίνητό σας (Μέρος 3ο)

cars

Με V8 κινητήρα της Ferrari η σύγχρονη Lancia Stratos

cars

H BMW X3 μπήκε σε τροχιά ανανέωσης

cars

Έξυπνα φανάρια με κάμερες για τους παραβάτες στην Αθήνα

cars

Στην Ινδία το υπερβολικό κορνάρισμα θα καθυστερεί το πράσινο στα φανάρια (video)

cars