CARSNEWS
NEW MODELS

Στενές επαφές τρίτου τύπου με την ηλεκτροκίνητη Mercedes EQA

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα υπό εξέλιξη τετράτροχο εντοπίζεται από τον κατασκοπευτικό φακό, ωστόσο, στην περίπτωση της ηλεκτροκίνητης Mercedes-Benz EQA αυτό που εντυπωσιάζει είναι το γεγονός ότι η λήψη έγινε στην κυριολεξία εξ επαφής.

Αυτό ήταν από μόνο του αρκετό για να μας εξασφαλίσει πρόσβαση σε σχεδιαστικές λεπτομέρειες του αυτοκινήτου, το οποίο επί της ουσίας θα αποτελέσει την ηλεκτροκίνητη εκδοχή της νέας Mercedes-Benz GLA.

Η ημίψηλη αρχιτεκτονική του αμαξώματος το επιβεβαιώνει, ενώ παρά τη χρήση του πατροπαράδοτου καμουφλάζ, ευδιάκριτες είναι και οι σχεδιαστικές ομοιότητες του ηλεκτροκίνητου πρωτότυπου με τη δεύτερη γενιά της Mercedes-Benz GLA.

Η απουσία των κλασικών εισαγωγών αέρα στο ρύγχος του αυτοκινήτου και της απόληξης της εξάτμισης μαρτυρούν με τη σειρά τους την ηλεκτροκίνητη φύση τους, την ίδια στιγμή που το πάχος του μαρσπιέ αποκαλύπτει τη θέση των μπαταριών οι οποίες πρόκειται να τοποθετηθούν στο δάπεδο του αμαξώματος.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την Mercedes-Benz να εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες -έναν σε κάθε άξονα- συνδυαστικής απόδοσης 276 ίππων και 500 Nm ροπής, ωστόσο, θεωρείστε σίγουρη και την εξέλιξη δικίνητων εκδόσεων μικρότερης ισχύος.

Σε ό,τι αφορά την έκδοση παραγωγής του δεύτερου ηλεκτροκίνητου τετράτροχου στην ιστορία της Mercedes-Benz, οι πρώτες εκτιμήσεις τοποθετούν το εμπορικό του λανσάρισμα στις αρχές του επόμενου έτους, χωρίς ωστόσο να μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο παράτασης της ημερομηνίας αυτής εξαιτίας της χαμηλής διαθεσιμότητας των μπαταριών ιόντων λιθίου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αθάνατο Tesla Model X «γράφει» 643.000 χιλιόμετρα και συνεχίζει

cars

Δείτε το πρώτο αυτοκίνητο της Mazda το πρωτοποριακό R360 Coupe

cars

Mega Τest αυτονομίας για 20 ηλεκτρικά αυτοκίνητα (Video)

cars

Γιατί τα ελαστικά μολύνουν 1.000 φορές περισσότερο από τις εξατμίσεις;

cars

Macron: Θα στηριχθεί σημαντικά η αυτοκινητοβιομηχανία

cars

Πόσο κοστίζει το νέο Volkswagen Golf στην Ελλάδα. Αναλυτικά τιμές και εξοπλισμοί

cars

Πάνω από 60% η πτώση στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων τον Μάρτιο (Πίνακες)

cars

Πώς λειτουργεί ένα αυτοκίνητο με κινητήρα κυψελών καυσίμου;

cars

Οι καλύτεροι τετρακύλινδροι κινητήρες στην ιστορία της αυτοκίνησης

cars