CARSNEWS
AUTONEWS

Στην Δοϊράνη  με το νέο Ford Kuga. Στις γραμμές των Συνόρων!

Είναι κάποιες περιοχές της Ελλάδας οι οποίες ως δια μαγείας σταματούν τον χρόνο, και αποζημιώνουν τον ταξιδιώτη με την απεραντοσύνη των τοπίων τους, στα οποία η οδήγηση, μετατρέπεται σε μια ατέλειωτη ευχαρίστηση. Στην περιοχή της Λίμνης Δοϊράνης ταξίδεψα μέσα στο κατακαλόκαιρο, οδηγώντας το νέο ευχάριστο SUV της Ford το Kuga, το οποίο δεν μοιάζει σε τίποτα από το προηγούμενο μοντέλο, παρά μόνον με την οδηγική απόλαυση που χαρίζει στον οδηγό του, όπως συμβαίνει με κάθε αυτοκίνητο της Ford. Από ανέκαθεν τα βόρεια σύνορά μας ασκούσαν πάνω μου μια ανεξήγητη έλξη καθώς κάθε φορά που την περιοχή ανακάλυπτα καινούργιες περιπέτειες!

Το ίδιο συνέβη και κατά την διάρκεια της διαδρομής από την Θεσσαλονίκη για την Λίμνη Δοϊράνη μιας απόστασης 65 χιλιομέτρων, όπου η επιβλητικότητα του όρους Μπέλες, μαζί με τις εικόνες από την αγροτική ζωή των κατοίκων αποζημιώνουν τις προσδοκίες μου. Ο Επαρχιακός δρόμος που ενώνει την Δοϊράνη, με το χωριό Μουριές, αποτελεί το τέλειο σκηνικό μιας δραπέτευσης έστω και για λίγες ώρες. Τα μάτια του οδηγού ξαφνιάζονται από τις συνεχείς εναλλαγές ενός τοπίου που οδηγεί στην θέση Χίλια Δέντρα, μία περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης, καθώς παρεμβάλλεται ένα παραλίμνιο δάσος που καλύπτεται από πανύψηλες υπεραιωνόβιες βελανιδιές. Γύρο τους υπάρχουν αρκετά σημεία θέας και παρατήρησης πουλιών, τα οποία θεωρούνται ιδανικά, για ένα ωραίο πικ-νικ.

Σε αυτούς τους στενούς και συνάμα παλιούς δρόμους, απολαμβάνει κανείς την εργονομία ενός αυτοκινήτου, την άνεση της καμπίνας επιβατών, αλλά και την ηχομόνωση η οποία κάνει την δική της διαφορά στο όλο σκηνικό. Δεν πέρασε ούτε στιγμή κατά την οποία δεν απόλαυσα τις ιδιαίτερες πτυχές του νέου Ford Kuga, όπως είναι το διαισθητικό του τιμόνι. H χρηστικότητα του Infotainment SYNC 3 το κάτι άλλο! Ένα σύνολο από φυσικά πλήκτρα, προσέφεραν απλόχερα συνδεσιμότητα ενός άλλου επιπέδου, στους επιβάτες των πίσω καθισμάτων, που σερφάριζαν ξεκούραστα, κάνοντας χρήση του WiFi Hotspot.

Στην θέση αναψυχής Χίλια Δέντρα, μπορεί κανείς να δει όχι μόνο τις εσχατιές της πατρίδας μας, αλλά και της γειτονικής χώρας των Σκοπίων και της Βουλγαρίας! Μόνο το ένα τρίτο από όλη την έκταση της Δοϊράνης ανήκει στην Ελλάδα! Από εδώ ξεκινά και υψώνεται το Όρος Μπέλλες, το οποίο αποτελεί και φυσικό σύνορο με την Βουλγαρία! Αξίζει κανείς να επισκεφθεί την θέση Τριεθνές, όπου βρίσκεται ένα παλιό Στρατιωτικό φυλάκιο, όπου η θέα από κει ψηλά είναι μοναδική καθώς μπορεί να διακρίνει κανείς αρκετές κορυφές, όπως ο Όλυμπος, η Ρίλλα, το Όρος Δύσορων, η Λίμνη Κερκίνη, το Πάικο και τα περίφημα Κρούσια.

Στην μεγάλη ευθεία της επιστροφής από τις Μουριές για για το χωριό Δοϊράνη, τα 150 άλογα του τρικύλινδρου βενζινοκινητήρα των 1500 κ.εκ. έκαναν το ταξίδι μας εντελώς αθόρυβο! Τόσο τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά όσο και άκρως ομαλή λειτουργία του, αλλά και η απουσία κραδασμών,  έκαναν το Kuga να μοιάζει με αυτοκίνητο  κατηγορίας VIP. ΌΧΙ τελικά δεν περάσαμε τα σύνορα με τα Σκόπια για να βάλουμε φτηνή βενζίνη εκεί. Και ξέρετε γιατί? Το νέο Ford Kuga είναι ένα οικονομικότατο  suv αυτοκίνητο το οποίο ταξιδεύει μεν, αλλά δεν ξοδεύει δε!  Όπως δεν θα ξοδευτείτε και εσείς αν επιλέξετε την περιοχή της Δοϊράνης, για μια ολοήμερη απόδραση, την οποία καλό είναι να συνδυάσετε με δραστηριότητες στην φύση, όπως : ιππασία, καyάκ, ποδηλασία και τοξοβολία!

Το ηλιοβασίλεμα την εποχή του φθινοπώρου είναι μια οπτασία! Αξίζει να ανεβείτε λίγο πάνω από το χωριό Ακρίτες, και να απολαύσετε όλη την διαδικασία αλλαγής της χρωματικής παλέτας της φύσης! Πάντα μετά από κάτι τέτοιες στιγμές είναι που, όλοι μας επιστρέφουμε στην βάση, γεμάτοι από ενέργεια η οποία διαρκεί μέχρι την επόμενη εξόρμησή μας! Εδώ είναι που κατά την διάρκεια της επιστροφής μας, χαλάρωσα αρκετά καθώς απολάμβανα, την υποδειγματική συμπεριφορά του Ford Kuga, κρατώντας το τιμόνι του. Αυτή την εμπειρία Αξίζει να την ζήσετε! Ιδιαίτερα, αν κινείστε σε παλιούς κακοτράχαλους δρόμους, όπου η προηγμένη ανάρτησή του, επαρκή για να απορροφήσει το σύνολο των ανωμαλιών του εδάφους! Ένα γεγονός που συναντάμε σε όλο το μήκος των Επαρχιακών δρόμων της Χώρας μας, οι οποίοι εξακολουθούν να προβληματίζουν όλους μας, ιδιαίτερα, όταν πρόκειται να προχωρήσουμε στην επιλογή κάποιου…  suv.

 

Κάμερα: Νίκος Κωνσταντάς

Μοντάζ: Γιώργος Σπυριδάκης

 

 

 

 

The post Στην Δοϊράνη  με το νέο Ford Kuga. Στις γραμμές των Συνόρων! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτό είναι το νέο Ford Bronco;

cars

Το VW Transporter φόρεσε τα αθλητικά του και έγινε “Sportline”.

cars

Η ABT ετοιμάζει ένα πραγματικά σατανικό RS6!

cars

Bike Friendly Diakopes. Διακοπές στον Αστερισμό του Ποδηλάτου!

cars

Ford Ranger Stormtrak. Νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής  

cars

Ducati. Παντού υπάρχει το ελληνικό στοιχείο

cars

Για την Renault, το 4 έρχεται μετά το 5…

cars

Toyota Hilux Black Bison. Με άγριες διαθέσεις

cars

Ο Κώστας Κόκλας επισκέφθηκε τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη στο νοσοκομείο

cars