CARSNEWS
NEW MODELS

Στην Ευρώπη τα κινεζικά Tesla Model 3!

Όπως ήταν προγραμματισμένο η παραγωγή σε ένα από τα βασικά εργοστάσια της Tesla, αυτό στην Κίνα, περνά σε κανονική λειτουργία και προς το τελευταίο τρίμηνο του έτους θα ξεκινήσει η κατασκευή των Model 3. Ένα μεγάλο μέρος από αυτή την παρτίδα θα διατεθεί στην Ευρώπη και ένα άλλο μικρότερο στην αγορά της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Οι πρώτες «καραβιές» θα ξεκινήσουν τέλη του 2020 με αρχές 2021, σύμφωνα με την Autonews Europe. Ταυτόχρονα η Tesla θέλει να εντείνει την παραγωγή της αφού στην Κίνα δέχεται μεγάλη πίεση από τον ανταγωνισμό και ειδικότερα από την BYD.

Όσον αφορά στην Ευρώπη η ζήτηση αναμένεται ισχυρή (και στην χώρα μας αφού η Tesla έχει πλέον ξεκινήσει την διάθεση μοντέλων). Μάλιστα στο πρώτο εξάμηνο του έτους οι πωλήσεις έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο με άνοδο για τo VW Group, τη Renault και το PSA Group.

Υπενθυμίζεται πως η ευρωπαϊκή αγορά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναμένεται να γιγαντωθεί στα επόμενα χρόνια και για αυτό η Tesla έχει ξεκινήσει την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου κοντά στο Βερολίνο. Σύμφωνα με δηλώσεις του Elon Musk η γραμμή παραγωγής στην Γερμανία θα πάρει μπροστά στα μέσα του 2021. Στην Κίνα η Tesla κατασκευάζει περίπου 11.000 αυτοκίνητα το μήνα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Mercedes είχε ηλεκτρικό μοντέλο και πριν από 30 χρόνια

cars

Ecclestone: «’Η στη McLaren, ή στο σπίτι του»

cars

Βεντέτα ανάμεσα σε Elon Musk και Bill Gates για τα μάτια μιας Porsche

cars

Έγκλειστος στο εργοστάσιο της Williams στο Γκρόουβ!

cars

H Toyota κατέθεσε πατέντες που αφορούν το hypercar που ετοιμάζει

cars

Ξεκινά… νέα καριέρα ο Thierry Neuville!

cars

Στη Haas λόγω… Vettel ο Perez!

cars

H Opel ανανέωσε και το κορυφαίο Insignia GSI

cars

H Alfa Romeo Giulietta επιστρέφει και γοητεύει

cars