CARSNEWS
AUTONEWS

Στην θύμηση μιάς νίκης. Ο ένας από τους τρείς σωματοφύλακες

Μπορεί κατά τον Δουμά οι τρείς σωματοφύλακες στην υπηρεσία του βασιλιά να ήταν τέσσερις, στην δική μας ιστορία οι σωματοφύλακες στην υπηρεσία της BMC ήταν τρείς και με αυτόν τον τίτλο έμειναν να τους αναφέρουμε. Πάντυ Χόπκιρκ, Ράουνο Ααλτόνεν και Τίμο Μάκινεν τα ονόματά τους και η σημερινή αναφορά μας έχει να κάνει με τον Χόπκιρκ που με τον συνοδηγό του Χένρι Λίντον, πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη το 1964 στο ράλλυ του Μόντε Κάρλο με το νέο (τότε) MORRIS COOPER S.

Όπως θα θυμούνται οι παλαιότεροι, τότε ο διάσημος αγώνας ξεκινούσε από πολλές πόλεις για να καταλήξουν τα πληρώματα στο Μόντε Κάρλο και εκείνη τη χρονιά ο Χόπκιρκ ξεκινούσε από το Μίνσκ της Ρωσίας και μετά από δύσκολη διαδρομή και μεγάλες καθυστερήσεις στα σύνορα που πέρασε λόγω καθεστώτων και αφού έψαξαν το Mini πολλές φορές κυρίως μήπως μετέφερε φυγάδες ειδικά στην τότε Τσεχοσλοβακία αλλά και την Δυτική Γερμανία, έφθασε στην Πόλη Μονεγάσκ και πήρε την νίκη ανάμεσα από τα 163 πληρώματα που έφθασαν μέχρι εκεί από τα 299 που ξεκίνησαν τον αγώνα. Στον αγώνα φυσικά παρόντες και οι άλλοι δύο σωματοφύλακες που τερμάτισαν τελικά στην τέταρτη και έβδομη θέση.

Η θύμηση

Ήταν φυσικά μία μεγάλη νίκη σε έναν μεγάλο αγώνα που ήλθε να προστεθεί σε πολλές άλλες που είχε αλλά ήταν αυτή που του έδωσε τεράστια διασημότητα και πραγματικά άλλαξε την ζωή του. Μην ξεχνάμε ότι τρία χρόνια αργότερα με άλλον συνοδηγό αλλά με το ίδιο αυτοκίνητο κατέκτησε την πρώτη θέση στο δικό μας Ακρόπολις!!. Για εκείνον τον αγώνα λοιπόν και την μεγάλη νίκη, η Mini θα κατασκευάσει 100 αυτοκίνητα σε ειδική αριθμημένη έκδοση, με τις παραγγελίες να έχουν αρχίσει με τιμή από 28.000 λίρες περίπου και με τις παραδόσεις να αρχίζουν από τον Νοέμβριο. Δεν μπαίνουμε σε λεπτομέρειες περιγραφής του εσωτερικού και άλλων ( τώρα που το ανέφερα το τιμόνι είναι από αλκαντάρα όπως και τότε), διότι δεν είναι αυτό που κάνει την διαφορά. Η διαφορά αρχίζει από το «τσίλι κόκκινο» χρώμα του, συνεχίζει στις άσπρες ρίγες που το διατρέχουν, οι αριθμοί συμμετοχής στις πόρτες, οι ενδείξεις στα πλάγια ότι αναφέρεται σε εκείνο το Μόντε Κάρλο του 1964 και στο κορυφαίο που είναι η υπογραφή του Χόπκιρκ.

Αν με ρωτήσετε, θα το αγόραζα…

The post Στην θύμηση μιάς νίκης. Ο ένας από τους τρείς σωματοφύλακες first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η BMW δίνει και πάλι ζωή σε μια σπάνια 1600 GT του 1967

cars

Nissan X-Trail 1.3 DIG-T 160 PS DCT. Mε έμφαση στην άνεση

cars

Η Mercedes EQA διαθέσιμη σε δύο επιπλέον εκδόσεις.

cars

Η Hyundai παρουσιάζει το Elantra N TCR… και όχι μόνο!

cars

Nissan: Το νέο “Z” θα επιστρέψει στις ρίζες του!

cars

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πέντε περιφέρειες της χώρας – Σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας

Bury

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Βράβευση με πολύ νόημα

cars

Νέα σειρά αποκτά το Netflix με την Κιμ Καρντάσιαν στην παραγωγή

cars

Mercedes-AMG GLB35 4Matic. Χώροι, πρακτικότητα και 306 ίπποι!

cars