CARSNEWS
NEW MODELS

Στην Ινδία το υπερβολικό κορνάρισμα θα καθυστερεί το πράσινο στα φανάρια (video)

Οι Ινδοί φαίνεται πως ψάχνουν τρόπους για να βελτιώσουν τις συνθήκες κυκλοφορίας στις πόλεις τους, που είναι μάλλον χαοτικές. Και ιδιαίτερα θορυβώδεις, μιας και η συνήθεια του να κορνάρει κανείς αν το κόκκινο κρατά κατά την άποψή του περισσότερο από ότι πρέπει είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη.

Προκειμένου λοιπόν να μειώσουν όσο είναι δυνατό την ηχορύπανση και να περιορίσουν αυτήν την κακή συνήθεια η αστυνομία της Μουμπάι εξέλιξε ένα ειδικό φανάρι. Το οποίο όπως και αρκετά άλλα στους δρόμους της ινδικής μεγαλούπολης έχει και με ένδειξη με αντίστροφη μέτρηση του χρόνου που απομένει για να ανάψει και πάλι το πράσινο.

Η καινοτομία εδώ είναι πως με το φανάρι είναι συνδεδεμένο και ένα μικρόφωνο που μετρά την ένταση του ήχου. Αν αυτή ξεπεράσει από τα κορναρίσματα τα 85 dB, τιμή αρκετά υψηλή, τότε το χρονόμετρο πηγαίνει εκ νέου στην αρχική του τιμή των 90 δευτερολέπτων και πολύ απλά οι οδηγοί περιμένουν ακόμα περισσότερο.

Φυσικά αυτό εννοείται πως δεν τους αρέσει καθόλου, ενώ αν συνεχιστεί το κονσέρτο με τις κόρνες αναγράφεται σε κάποια οθόνη το “Honk more- wait more”, δηλαδή το «όσο πιο πολύ κορνάρεις τόσο πιο πολύ περιμένεις». Κάτι που δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς, αν και το θέμα είναι να το εφαρμόσει…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Έρχεται Jeep Wrangler με κινητήρα V8

cars

Από 46.900 ευρώ η ηλεκτροκίνητη Ford Mustang Mach E στη Γερμανία

cars

Δοκιμάζουμε το πολυδιάστατο ΚΙΑ XCeed των 140 ίππων (video)

cars

Στην πίστα με την McLaren Senna (Video)

cars

Έξι απλοί τρόποι για να κάνετε πιο «έξυπνο» και ασφαλές το αυτοκίνητό σας

cars

Αρχίζουν οι πωλήσεις του ηλεκτροκίνητου Xpeng P7

cars

Κορωνοϊός: Η Tesla μειώνει κατά 75% το προσωπικό στη Νεβάδα

cars

Η Ferrari 335 S Spyder είναι το ομορφότερο αυτοκινήτου στον κόσμο!

cars

Με 300 ίππους και πίσω κίνηση το «καυτό» VW ID.3

cars