CARSNEWS
AUTONEWS

Στην Λίμνη του Αώου με Ford Ranger 3.2 TDCi wildtrack. Περιπέτεια στην Ήπειρο

Η αναζήτηση της περιπέτειας για κάποιους ανθρώπους αποτελεί στόχο ζωής!  Η αναζήτηση αυτή γίνεται περισσότερο έντονη όταν ο καιρός γίνεται σύμμαχος στην απόδραση, η οποία όχι μόνο δεν σχεδιάζεται την τελευταία στιγμή, αλλά από πολύ πριν, όταν ξεκινά και μόνο σαν σκέψη μέσα στο μυαλό, το οποίο δεν θέλει και πολύ για να πάρει τα όρη και τα άγρια βουνά της χώρας! Κάτι ανάλογο κάναμε και εμείς ξεκινώντας από την πόλη της Θεσσαλονίκης οδηγώντας και πάλι το τεχνολογικά προηγμένο Ford Ranger 3.2 TDCi wildtrack, της Ford Βροχίδης- Χατζής, την φορά αυτή στην περιοχή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία στην κυριολεξία ξεκινά από τα ουράνια και τελειώνει στα καταγάλανα νερά του Ιονίου Πελάγους.

Αχ αυτή η Ήπειρος!

Κάθε φορά που πλησιάζω την ευρύτερη περιοχή του Μετσόβου, η διάθεση μου αλλάζει ευχάριστα λες και κουβαλάω μαζί μου μια Νεράιδα, που με το μαγικό της ραβδάκι αναλαμβάνει δράση, και έτσι τα πάντα γυρίζουν με θετικό πρόσημο στη απόδρασή μου! Η έξοδος από το τούνελ του Ανήλιου, αποκαλύπτει μια μαγευτική εικόνα του Μετσόβου, το οποίο στέκει αγέρωχο, σε μία θέση μπαλκόνι η οποία χαρίζει άπλετη θέα στον ανύποπτο ταξιδιώτη, όταν το αντικρίζει. Αυτήν την φορά το προσπέρασα επιλέγοντας τον περιφερειακό δρόμο που οδηγεί προς την Μηλιά Μετσόβου, και μια τοποθεσία στην οποία φιλοξενείται η ορεινή τεχνητή Λίμνη των πηγών του Αώου. Πρόκειται για έναν μοναδικό λαβύρινθο ρυακιών που ενώνονται με ορεινά λιβάδια τα οποία σφύζουν από ζωή! Βρίσκεται ανάμεσα σε δύο Εθνικά Πάρκα, της Βάλια Κάλντα και του Βίκου-Αώου.

Στα βόρεια υψώνονται το Μαυροβούνι, η Φλέγκα και η Τσούκα Ρόσα, ενώ προς τα νότια απλώνονται οι λόφοι και τα δάση γύρω από τη Χρυσοβίτσα και το Μέτσοβο. Οδηγώντας το θηριώδες εργαλείο της περιπέτειας το Ford Ranger 3.2 wiltrack, με ταχύτητα ιδιαίτερα χαμηλή, καταφέραμε να απολαύσουμε την απίστευτη δαντελωτή ακτογραμμή της λίμνης, που σε πολλά σημεία της, κρύβει μικρά ειδυλλιακά δασωμένα φιόρδ, τα οποία σε προκαλούν για εξερεύνηση. Στο εσωτερικό της τα μικρά νησάκια που σχηματίζονται εμφανίζονται κατά την διάρκεια  της θερινής περιόδου, δίνοντας άλλη διάσταση στην εικόνα του αλπικού τοπίου, καθώς η λίμνη βρίσκεται 1350μ. ψηλότερα από την επιφάνεια της Θάλασσας. Εδώ πάνω το πέταγμα των πουλιών είναι διαφορετικό! Η βλάστηση γύρω από τη λίμνη, τόσο από άποψη ομορφιάς, όσο και από άποψη πολλών σπάνιων φυτών είναι το κάτι άλλο! Τα Δάση μαύρης πεύκης και Οξυάς, που υψώνονται στην δυτική πλευρά της Λίμνης, κρύβουν μέσα τους αρκετά αιωνόβια ρόμπολα, τα οποία μαρτυρούν πως πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα δάση της Ελλάδας, και αποτελούν έναν από τους αθόρυβους ορεινούς παραδείσους περιπέτειας που τα έχουν όλα.

Για κατασκήνωση επιλέξαμε ένα σημείο όπου το μυαλό του ανθρώπου ξεκουράζεται, καθώς η μαγικές εικόνες του τοπίου είναι τόσο δυνατές που κάνουν delete, στα προβλήματα που κατά καιρούς τρυπώνουν στο μυαλό μας! Στα γειτονικά ρυάκια που τρέχουν προς την λίμνη, απολαύσαμε την ζωή μιας ομάδας από αλπικούς τρίτωνες οι οποίοι ήταν μες την τρελή χαρά!  Τέλειος χώρος για δραστηριότητες στην φύση, και ένας ωραίος τόπος για ορεινή ποδηλασία κατά μήκος του ασφάλτινου δρόμου που περιβάλει την Λίμνη του Αώου, αρκεί κανείς να έχει το νού του στα τσομπανόσκυλα, τα οποία «είναι πολύ προπονημένα».

Πως θα πάτε

Με την ταχύτητα των 120χλμ, και το cruise control στην θέση on του Ford Ranger 3.2 Wildtrack, οδηγήσαμε πολύ ξεκούραστα πάνω στην Εγνατία οδό, η οποία κατάφερε να μειώσει τόσο τον χρόνο προσέγγισης όσο και την απόσταση των 245χλμ.που απέχει η Λίμνη των Πηγών του Αώου από την Θεσσαλονίκη. Ο ροπάτος κινητήρας του Ford Ranger σκαρφαλώνει με απίστευτη άνεση στα ψηλά σημεία της Εγνατίας οδού, η οποία κινείται πάνω στα βήματα της Αρκούδας. Το Ford Ranger ήταν εφοδιασμένο με τον 5κύλινδρο 3.2 TDCi απόδοσης 250 ίππων οι οποίοι έκαναν την δουλειά τους αθόρυβα, και με απόλυτη ασφάλεια! Για τις επιδόσεις, του Ranger «έβαλε το χεράκι της» η Ford Βροχίδης –Χατζής η οποία φρόντισε να «φορτώσει» ένα ειδικό πρόγραμμα βελτίωσης ροπής στο «μεγάλοκαρδο μοτέρ», του οποίου η  περίσσεια ροπή των 60kg έφτανε και περίσσευε για να περιστραφούν οι θηριώδεις τροχοί των 18 ιντσών που φιλοξενούσαν τα εξελιγμένα ελαστικά, Big Horn της maxis!

Στο Μέτσοβο επιβάλλεται να κάνετε μια στάση τόσο για να πάρετε μια δροσερή ανάσα, όσο και για να πάρετε τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να μην σας λείψει τίποτα! Τόσο το Λαογραφικό Μουσείο, όσο και τα μαγαζιά με τα παραδοσιακά προϊόντα, ξυλόγλυπτα, τυροκομικά αποτελούν μια ξεχωριστή τουριστική ατραξιόν, της πόλης του Μετσόβου, που επιβιώνει στην δίνη του λεπτού αέρα και μιας μακροχρόνιας παράδοσης! Η Λίμνη των πηγών Αώου βρίσκεται 20 χλμ. βορειοδυτικά του Μετσόβου, και φτάνεται αν ακολουθήσετε τον δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο στην θέση Προφήτης Ηλίας, και από εκεί ακολουθείται τον πρώτο δρόμο που βρίσκεται στα αριστερά σας και οδηγεί προς Λίμνη, Βωβούσα, και Ανατολικό Ζαγόρι.

Διαμονή

Στο Μέτσοβο στο Ανήλιο, και την γύρο περιοχή, θα βρείτε καταλύματα για όλα τα βαλάντια τα οποία τα έχουν όλα και συμφέρουν, καθώς τα λειτουργούν άνθρωποι που είναι δεμένοι με τον Ηπειρώτικο τρόπο ζωής που εσωκλείει μέσα του την απόλυτη έννοια της φιλοξενίας. Το καλοκαίρι..αν έχετε χρόνο, κατηφορίστε προς τις παραλίες της Πρέβεζας, και της Πάργας οι οποίες είναι πανέμορφες, και κρύβουν τόση ομορφιά όση δεν μπορείτε να φανταστείτε!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Volvo XC60 B5 Inscription. Kαι πετρελαιοκίνητο και ήπια υβριδικό

cars

Mansory Cabrera. Προκαλεί ακραίες αντιδράσεις!

cars

Toyota. Ετοιμάζει αμιγώς ηλεκτρικό SUV

cars

Η S&P αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Ελλάδας

Bury

Νέο Hyundai i20. Αναβαθμισμένο παντού

cars

Νέο Hyundai i10. Ασφαλές και με υψηλή τεχνολογία

cars

Ολυμπιακός: Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα «χτυπήσουν» και το Διηπειρωτικό μέσα στο Μαρακανά – Ντελίριο ενθουσιασμού για τα «χρυσά» παιδιά

cars

Porsche Cayenne. Με τη νέα έκδοση, ήρθε νέο ρεκόρ!

cars

Ο Μαξ Φερστάπεν πήγε στην Area 51, αλλά νιώθει κλόουν με το σόου της Formula 1 ενόψει του Grand Prix στο Λας Βέγκας

cars