CARSNEWS
AUTONEWS

Στην τελική ευθεία η ηλεκτρική, BMW iX3!

Δεν απέχουμε πολύ από την επίσημη παρουσίαση της αμιγώς ηλεκτρικής BMW iX3, ούτε από το λανσάρισμα της στην αγορά, που τοποθετείται στα τέλη του έτους που διανύουμε. Το καλό δε, είναι ότι όλα βαίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα παρά το γεγονός ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η BMW ολοκληρώνει την διαδικασία πιστοποίησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Κίνα και την Ευρώπη ταυτόχρονα. Μία διαδικασία που απαίτησε περισσότερα από 7.700 χιλιόμετρα και περισσότερες από 340 ώρες δοκιμών, όλα σε ένα χρονικό διάστημα που δεν υπερέβαινε τις 4 εβδομάδες!

Τώρα, το εργοστάσιο στο Shenyang της Κίνας, που θα αναλάβει την παραγωγή για όλες τις iX3 εκτός από αυτές που προορίζονται για την αγορά της Β. Αμερικής, κατασκεύασε το 200-στο πρωτότυπο προ-παραγωγής και απ’ ότι φαίνεται, έχουμε μπει για τα καλά στην τελική ευθεία για την κανονική παραγωγή που αναμένεται να ξεκινήσει προς τα τέλη του καλοκαιριού. Όσον αφορά στην iX3 καθεαυτή, δεν υπάρχουν πολλά που να μην γνωρίζουμε. Έχουμε ήδη δει το παρουσιαστικό χάρη στις φωτογραφίες που διέρρευσαν πριν από έναν μήνα περίπου ενώ για τα “μηχανικά” της, ξέρουμε ότι θα γίνει το πρώτο μοντέλο που θα εφοδιάζεται την 5η γενιά της τεχνολογίας eDrive.

Πιο συγκεκριμένα, το κινητήριο σύνολο της iX3 αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που παράγει 286 ίππους και 400 Nm ροπής και μία μπαταρία 74 kWh, τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου, που σύμφωνα με την BMW παρέχει αυτονομία της τάξης των 440 χιλιομέτρων. Μία ακόμα επιτυχία της γερμανικής φίρμας έγκειται στο γεγονός ότι η ηλεκτρική iX3 θα παράγεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με τις “συμβατικές” X3. Όπως και να έχει, περιμένουμε με ανυπομονησία το επίσημο ντεμπούτο του πρώτου ηλεκτρικού crossover της BMW…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Fiat Νέο 500 3+1 – Chic και (πιο) πρακτικό

cars

Τελικά υπάρχουν όρια! Η Audi λέει όχι σε 4-κύλινδρα RS μοντέλα!

cars

Νέα έκδοση Opel Crossland X «120 Edition»

cars

Δεν υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες για κατάπαυση πυρός στη Γάζα, δηλώνει αξιωματούχος της Χαμάς

cars

Lamborghini Aventador SVJ Xago Edition. Μία ωδή στο… εξάγωνο!

cars

Λάζαρος Γεωργακόπουλος για την άνοια της μητέρας του: Δεν μπορούσα να το δεχτώ, νόμιζα ότι με κοροϊδεύει

Bury

Subaru WRX STI EJ20 Final Edition. Το κύκνειο άσμα ενός εμβληματικού κινητήρα!

cars

Skoda. Το καμουφλάζ των νέων μοντέλων, είναι τέχνη

cars

Mazda: 3 ηλεκτρικά και 5 plug-in υβριδικά μέχρι το 2025!

cars