CARSNEWS
NEW MODELS

Στην τελική ευθεία η Toyota Corolla Cross

Λίγες ημέρες μετά τη διαδικτυακή πρεμιέρα του Toyota Yaris Cross, οι ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία επιστρέφει στο προσκήνιο της επικαιρότητας με αφορμή που τη θέλουν να περνά στην παραγωγή ένα ακόμα crossover.

O λόγος για την Toyota Corolla Cross, η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα ενισχύσει το portfolio του Ιάπωνα κατασκευαστή το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Το νέο crossover της Toyota θα βασιστεί στο δάπεδο που φιλοξενεί τη σημερινή γενιά της Corolla (TNGA-C), αξιοποιώντας και τα μηχανικά μέρη του μικρομεσαίου hatchback. Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι η μεγαλύτερη προσοχή πρόκειται να δοθεί στο υβριδικό σύνολο του 1,8 λίτρου, το οποίο στα πρότυπα του Yaris Cross θα προσφέρεται σε δικίνητες και τετρακίνητες διαμορφώσεις.

Ένα ακόμα συμπέρασμα που εξάγει κανείς από την πρόθεση της Toyota να αξιοποιήσει το brand της Corolla στην κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων crossovers, είναι ότι το μέχρι σήμερα γνωστό C-HR, το οποίο δραστηριοποιείται στο ίδιο ακριβώς segment, πρόκειται να ενισχύσει τον premium χαρακτήρα του αναζητώντας ένα νέο πεδίο δράσης.

Αν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν την Toyota Corolla Cross να περνά στην παραγωγή στα τέλη του 2021, τότε μας χωρίζουν τουλάχιστον δώδεκα μήνες από την επίσημη πρεμιέρα του αυτοκινήτου είτε σε εικονικό είτε σε πραγματικό περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης:

Toyota Supra «ξεδιπλώνει» 2000 ίππους στο δυναμόμετρο (Video)

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Με νέας σχεδίασης MBUX η επόμενη Mercedes-Benz S-Class

cars

Σπάει ταμεία το… διαστημικό Tesla Cybertruck

cars

Σωτήρης Κοντιζάς: Όχι ένας απλός Chef

cars

Νέα παράταση στο κλείσιμο των εργοστασίων της Formula 1

cars

Ποιά μοντέλα καλεί η Toyota για προληπτικό έλεγχο αερόσακoυ

cars

Δοκιμάζουμε τη νέα, hi-tech και πρακτική Mercedes-Benz GLA 200

cars

“Εκτελούνται μεταφοραί” by NASA: Ένα van μόνο για αστροναύτες

cars

Η σκοτεινή BMW X7 Dark Shadow είναι για 600 τυχερούς

cars

H Bentley Continental GT Mulliner Convertible ξεχειλίζει από πολυτέλεια

cars