CARSNEWS
F1 & RACES

Στην AlphaTauri και το 2021 ο Pierre Gasly

Ο Pierre Gasly θα παραμείνει στις τάξεις της Scuderia AlphaTauri και την επόμενη αγωνιστική σεζόν του μαγικού κόσμου της Formula 1!

H ιταλική ομάδα ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας τους και για το 2021, επιβεβαιώνοντας κατά το ήμισυ τη σύνθεσή της καθώς η δεύτερη θέση που προς το παρόν ανήκει στον Daniil Kvyat, θα καταλήξει σε έναν εκ των Alex Albon και Yuki Tsunoda.

Ο 24χρονος Gasly εντάχθηκε στο δυναμικό της τότε Scuderia Toro Rosso, στο Grand Prix Μαλαισίας του 2017, με καλύτερο πλασάρισμα στους 26 αγώνες που έκανε με την ιταλική ομάδα, την τέταρτη θέση στον αγώνα του Μπαχρέιν.

Το 2019 πήρε «προαγωγή» στη Red Bull Racing αλλά μετά τους πρώτους δώδεκα αγώνες της σεζόν, έχοντας απογοητευτικά αποτελέσματα, επέστρεψε στην STR. Εκεί φαίνεται πως βρήκε τον καλό του εαυτό και τερμάτισε δεύτερος  στο Grand Prix Βραζιλίας.

Gasly-monza20-e1000x600

Φέτος αποτελεί μία από τις αποκαλύψεις της σεζόν. Έχει βαθμολογηθεί σε οκτώ αγώνες, είναι σταθερά ανταγωνιστικός και φυσικά, κατέκτησε την παρθενική του νίκη – στο «Ναό της Ταχύτητας», την πίστα της Μόντσα.

Για πολλούς ίσως άξιζε να επιστρέψει στην πρώτη ομάδα, ωστόσο κρίθηκε φρόνιμο να παραμείνει σε ένα περιβάλλον όπου νιώθει καλά κι αυτό μεταφράζεται σε θετικά αποτελέσματα για την AlphaTauri.

Gasly-monza20-d1000x600

«Είμαι πανευτυχής που θα συνεχίσω για μία ακόμα σεζόν στη Scuderia AlphaTauri. Η φετινή πάει πολύ καλά και είμαστε καθοδόν για τη πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία της ομάδας! Νιώθω πως έχουμε πολύ ισχυρή σχέση, έχουμε καταφέρει να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που παρουσιάστηκε, με καλύτερο παράδειγμα το Grand Prix Ιταλίας. Η κατάκτηση της πρώτης μου νίκης, στη Μόντσα, αποτέλεσε μία ξεχωριστή στιγμή για εμένα. Και ήταν διπλή η χαρά καθώς ήταν η δεύτερη νίκη στην ιστορία της ομάδας, πράγμα που με κάνει πολύ υπερήφανο. Θα κάνω ότι μπορώ για να πιέσω στο μάξιμουμ την ομάδα και την φέρω όσο πιο ψηλά γίνεται. Ανυπομονώ για την πρόκληση της επόμενης χρονιάς», είπε ο Gasly.

Gasly-monza20-a1000x600

Από την πλευρά της ομάδας της Φαένζα, στη νέα συμφωνία αναφέρθηκε ο επικεφαλής της, Franz Tost: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Pierre θα παραμείνει σε εμάς και για τη σεζόν του 2021. Είναι εδώ και πολλά χρόνια μέλος της οικογένειας της Red Bull και ελπίζω να παραμείνει μέλος αυτής για πολλές σεζόν ακόμα. Απ’ όταν επέστρεψε σε εμάς πέρυσι, έχει σταθερά πολύ καλές εμφανίσεις ενώ βρέθηκε δύο φορές στο βάθρο, με τη δεύτερη θέση στη Βραζιλία το 2019 και τη νίκη φέτος στον εντός έδρας αγώνα μας, το ιταλικό Grand Prix. Ο Pierre έχει αποδείξει πως είναι άκρως ανταγωνιστικών, παίρνει τα πάντα από το μονοθέσιο σε κάθε αγώνα κι όταν θέτει στόχους, δίνει τα πάντα για να τους πετύχει. Ανυπομονώ για μία επιτυχημένη σεζόν του 2021 μαζί».

Gasly-monza20-pirelli-a1000x600

Μετά τους πρώτους δώδεκα αγώνες της σεζόν, ο Gasly βρίσκεται στην ένατη θέση της βαθμολογίας, με 63 πόντους στο ενεργητικό του. Όσο για την AlphaTauri, για πρώτη φορά στην ιστορία της έχει βαθμολογηθεί σε εννέα Grand Prix μέσα σε μία σεζόν και είναι στην έβδομη θέση της κατάταξης των κατασκευαστών, με συγκομιδή 77 πόντων.

Διαβάστε επίσης:

Μιχάλης Ρωμανίδης: Ο SimRacer της Williams μιλάει στο carsnews!

Antonio Felix da Costa: Ο πρωταθλητής της Formula E, αποκλειστικά στο carsnews!

Τα ελαστικά έκριναν το Grand Prix του Πορτιμάο

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

MotoGP – Aprilia και Dell’Οrto συνεχίζουν την συνεργασία τους

cars

Our opinion on the new scoring system of Formula 1.

cars

Οι αθλητικές μεταδόσεις για το Σάββατο 2/9/2023

cars

F1 Vlog με guest star τον Πέτρο Πολυχρονίδη (video)

cars

Τα βάσανα της Ferrari, σε ένα video!

cars

Αποκάλυψη για τη νέα Aston Martin AMR24 του Φερνάντο Αλόνσο – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

F1 2024: Οι πέντε πιο σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς ενόψει της νέας σεζόν

cars

Susie Wolff on F1 ACADEMY’s mission as it enters a new era

cars

Hirakawa could quit Super Formula to focus on McLaren F1 duties

cars