CARSNEWS
NEW MODELS

Στην Hyundai το εργοστάσιο της GM στη Ρωσία

Το πράσινο φως για την απόκτηση του εργοστασίου που διατηρούσε η General Motors στην Αγία Πετρούπολη έδωσε στη Hyundai η επιτροπή ανταγωνισμού της Ρωσίας.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο διαθέτει παραγωγική δυναμικότητα 100.000 αυτοκινήτων ετησίως και παραμένει ανενεργό από το 2015, όταν και η GM αποφάσισε να περιορίσει τη δραστηριότητά της στη ρωσική επικράτεια.

Επτά χρόνια νωρίτερα, όταν και ολοκληρώθηκε η κατασκευή του εργοστασίου, η GM είχε δαπανήσει το ποσό των 300 εκατομμυρίων δολαρίων για τον σκοπό αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κορεατικός όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών διαθέτει ήδη ένα εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων στην Αγία Πετρούπολης δυναμικότητας 200.000 οχημάτων ετησίως, ενώ η πωλήσεις στη ρωσική επικράτεια το 2019 ξεπέρασαν τις 400.000 μονάδες.

Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι η Huyndai επιχειρεί να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης στη ρωσική αγορά από οχήματα τα οποία θα κατασκευάζονται εντός των ρωσικών συνόρων, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο μεγαλύτερη ευελιξία και ταχύτερη ανταπόκριση στις απαιτήσεις μιας αγοράς που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες του πλανήτη.

Πάρε θέση – Θα αγόραζες το νέο Hyundai Accent;

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Skoda διδάσκει την τέχνη του καμουφλάζ

cars

Ο Simon Roberts επικεφαλής της Williams στη Formula 1

cars

Μετρώντας αντίστροφα για τη νέα Mercedes C-Class

cars

Σιγκαπούρη νυχτερινή ή… πρωινή; (video)

cars

Μια Lancia Ypsilon έτοιμη για το WRC

cars

Σωτήρης Κοντιζάς: Όχι ένας απλός Chef

cars

Πρεμιέρα για τις ανανεωμένες Alfa Romeo Giulia QV και Stelvio QV

cars

Αποκάλυψη για το νέο Nissan X-Trail

cars

Πως θα είναι το νέο Kia Sorento;

cars