CARSNEWS
AUTONEWS

Στις αρχές του 2021 η ισχυρότερη, BMW M5 CS.

Θα περίμενε κανείς ότι το sedan με τον twin-turbo V8 των 4,4 λίτρων που παράγει στην ισχυρότερη εκδοχή του 625 ίππους και 750 Nm, οι οποίοι περνούν στον δρόμο μέσω ενός προηγμένου συστήματος τετρακίνησης και ενός 8-τάχυτου, αυτόματου κιβωτίου δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο απ’ όλα αυτά, αλλά όχι. Η BMW συνειδητοποίησε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και έτσι, στις αρχές του 2021 θα αποκαλύψει την M5 CS. Μία έκδοση που βασίζεται στην M5 Competition αλλά προσφέρει περισσότερα και λιγότερα ταυτόχρονα.

Περισσότερα άλογα, καθώς ο υπερτροφοδοτούμενος V8 θα δυναμώσει, παράγοντας 635 ίππους αλλά λιγότερα κιλά αφού όπως αποκάλυψε ο CEO της BMW M, Markus Flasch, το βάρος της M5 CS μειώθηκε κατά περίπου 70 κιλά. Ισχυρότερη και ελαφρύτερη λοιπόν, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα είναι συνολικά ταχύτερη από την M5 Competition που κάνει το 0-100 km/h σε 3,3 δευτερόλεπτα και “τερματίζει” στα 305 km/h!

Κατά τα άλλα, το σύντομο video που ανέβηκε στο Facebook παρέχει μία κλεφτή ματιά σε κάποιες από τις λεπτομέρειες που κάνουν την M5 CS να ξεχωρίζει, όπως το νέο, μπρονζέ περίγραμμα της γρίλιας, τα κίτρινα LED φωτιστικά σώματα εμπρός που έχουν εμπνευστεί από τα motorsports, οι πανέμορφες σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος που ντύνονται με Pirelli P Zero Corsa και… φιλοξενούν το carbon ceramic σύστημα πέδησης κ.ά. Προς το παρόν, δεν έχουμε εικόνα από την καμπίνα, αλλά ο Γερμανός αποκάλυψε ότι η “CS” θα είναι αμιγώς 4-θέσια, με τα εμπρός carbon, bucket καθίσματα να προέρχονται από τις M3/M4. Αυτά για την ώρα. Περισσότερα θα έχουμε όταν η BMW παρουσιάσει τη νέα έκδοση στο σύνολο της.

The post Στις αρχές του 2021 η ισχυρότερη, BMW M5 CS. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Επιτροπή Αναφορών του ευρωκοινοβουλίου θα κρατήσει ανοιχτή την αναφορά της Καρυστιανού για τα Τέμπη

cars

Αυτό είναι το νέο pickup της Hyundai…

cars

Μειώθηκαν κατά χιλιάδες οι θάνατοι στην Ελλάδα τις πρώτες εβδομάδες του 2024

Bury

Μπορείς να φανταστείς έτσι το νέο Ford Mondeo;

cars

Νέο Seat Leon. Λίγο πρίν τη παρουσίαση του

cars

Η Citroën – Καρέλλης στο Ράλλυ Ακρόπολις

cars

Nέο Ford Kuga. Σύγχρονο σε όλα του

cars

Στην Porsche Taycan EV στρέφονται το ενδιαφέρον τους οι ιδιοκτήτες Tesla

cars

Νέα Skoda Octavia RS. Η κορυφαία της γκάμας

cars