CARSNEWS
AUTONEWS

Στις εσχατιές της Χαλκιδικής με Audi Q3 35 TFSi S-TRONIC. Η αβάσταχτη ελαφρότητα της απόδρασης!

Όταν δεν μπορείς να επισκεφθείς κάποιο από τα Ελληνικά νησιά, τότε πηγαίνεις σε μέρη που στα θυμίζουν! Κάπως έτσι αισθάνθηκα αγαπητοί μου αναγνώστες όταν αντίκρισα από μακριά τα Πυργαδίκια που θυμίζουν νησί καθώς είναι αμφιθεατρικά χτισμένα και περιβάλλονται από ένα σύμπλεγμα μικρών και ειδυλλιακών παραλιών! Απέδρασα, οδηγώντας το νέο Audi Q3, στην έκδοση 35 TFSi S-TRONIC το οποίο εκτός από αναβαθμισμένο, είναι τόσο sportive όσο χρειάζεται ένας ποιοτικός οδηγός, να μην σταματήσει ποτέ, να απολαμβάνει την extreme οδηγική αντίθεση, που του προσφέρει το quattro DNΑ της Audi. Οι ντόπιοι κάτοικοι των Πυργαδικίων, αναφέρουν ότι η ονομασία του γραφικού χωριού τους προέρχεται από τον «αγρό της περί Γαρδικείας», που βρέθηκαν να αναφέρονται σε έγγραφα της Ιεράς Μονής Δοχειαρείου του Αγίου Όρους το 1057, τα οποία ανήκουν στην Βυζαντινή εποχή. Οι 600 μόνιμοι κάτοικοι του οικισμού, είναι ήρεμοι άνθρωποι, επιβιώνουν από την Αλιεία, και την παραδοσιακή καλλιέργεια της ελιάς, αν και τα τελευταία χρόνια αρκετοί από αυτούς ασχολούνται με την παροχή τουριστικών υπηρεσιών.

Ξεκίνησα την περιήγηση μου στα Πυργαδίκια, από το μικρό λιμανάκι, όπου κανείς μπορεί να απολαύσει ένα νησιώτικο σκηνικό που συνθέτουν  ψαροκάικα, βάρκες, και γραφικά ταβερνάκια που σερβίρουν φρέσκα ψάρια, με θέα το Άγιο Όρος! Φωτογραφίζοντας το Audi Q3 στην σκάλα των καϊκιών, ξεσηκώθηκα ευχάριστα, καθώς  βλέποντας το οκτάγωνο μοτίβο της μάσκας Singleframe, με τις χορταστικές εισαγωγές αέρα, και τους νέους στενούς προβολείς με τεχνολογία LED. Έτσι λοιπόν έβαλα πορεία για την ξακουστή παραλία Κάμπος, η οποία ξεδιπλώνεται σε μήκος, ενός και πλέον χιλιομέτρου, σε μία περιοχή όπου το φυσικό τοπίο δένει με τα καθαρά νερά  και την άμμο η οποία, το καλοκαίρι αστράφτει! Όταν αντίκρισα τον Κάμπο, ένιωσα την γνώριμη αγαλλίαση που νιώθει ένας ταξιδιώτης όταν φτάνει στον τόπο του προορισμού και συναντά, την εικόνα που ονειρεύτηκε! Οι ήχοι των κυμάτων, ήταν και οι μοναδικοί που ακουγόταν την ώρα εκείνη! Καθόμουν στα αναπαυτικά καθίσματα της σύγχρονης καμπίνας του Audi Q3, και απολάμβανα το όλο σκηνικό ταυτοχρόνως, καθώς η περιμετρική ορατότητα που είχα στην διάθεσή μου, ήταν το κάτι άλλο! Θα μπορούσα να κάτσω μέχρι και το βράδυ, απολαμβάνοντας το τοπίο κάτω από τον διακριτικό «κρυφό φωτισμό» ο οποίος πραγματικά χαρίζει μια ατμόσφαιρα άκρως αισθητική.

Καθώς οι ψυχικές μας μπαταρίες, γεμίζουν από τις εικόνες του ταξιδιού, νιώθεις την ανάγκη να κινηθείς γρήγορα καθώς η ελευθερία κινήσεων ενός  premium SUV σαν του νέου AUDI Q3 35 TFSi, εκπληρώνουν απολύτως οποιαδήποτε οδηγική ανησυχία!  Δικαίωμα στις ταξιδιωτικές φαντασιώσεις μου έδωσε το υποδειγματικός κινητήρας των 1.500 κ.εκ. τεχνολογίας TFSi που αποδίδει 150 ίππους, οι οποίοι χαρίζουν δυνατές συγκινήσεις, καθώς τα 25.5 κιλά ροπής τους τιθασεύονται απίστευτα με την βοήθεια του επαναστατικού επτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, διπλού συμπλέκτη S Tronic. Άλλα κόλπα! Αυτή ίσως είναι η μοναδική λέξη η οποία ταιριάζει στην εμπειρία την οποία έζησα για μία εβδομάδα πίσω από το τιμόνι του!

Στον δρόμο της επιστροφής για την Θεσσαλονίκη επέλεξα να οδηγήσω μέσω της οδού που περνά από την Μεγάλη Παναγιά και οδηγεί στην Αρναία, καθώς μια ξαφνική χιονόπτωση έκλεισε την άλλη οδό που οδηγεί στον Πολύγυρο.  Το Audi Q3 όχι μόνο ξεδίπλωσε τiς επιδόσεις του, αλλά και την αστείρευτη ασφάλεια των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, που είναι…. «Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»! Με ένα τέτοιο αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, θα μπορούσα να κινηθώ απροβλημάτιστα παντού! Για του λόγου το αληθές, μπήκα στο χωμάτινο τμήμα του δρόμου που οδηγεί στο μεταβυζαντινό κάστρο του Νέπωσι, όπου τόσο η καλοσεταρισμένη ανάρτηση του Audi Q3, όσο και η λειτουργία οδήγησης off-road, επέτρεψαν στο πολυτελές suv να κινηθεί απροβλημάτιστα, σε ένα τερέν όπου όσοι γνωρίζετε, καταλαβαίνετε τι λέω!

Ωραία η γη του Αριστοτέλη, ωραίες οι Αποδράσεις που μας κάνουν να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα, αλλά ακόμη πιο ωραία είναι τα SUV αυτοκίνητα που ομορφαίνουν τον σύγχρονο τρόπο ζωής, χωρίς να αλλοιώνουν ποτέ τον χαρακτήρα τους!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Beef Bourguignon in Cast Iron Pan Recipe

cars

Nissan Qashqai – Το πλέον καλοπουλημένο στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2022

cars

Πότε αποσύρονται τα παλιά αυτοκίνητα από τους δρόμους της Ευρώπης

cars

Η παραγωγή της McLaren 600LT Spider ολοκληρώνεται με την Segestria Borealis by MSO!

cars

Νissan Qashqai. Μπήκε στις εκθέσεις

cars

Skoda. Και σε ρόλο σχεδιαστή τροπαίων

cars

Ράλλυ Ακρόπολις: Νικητής ο Κάλε Ροβάνπερα για 2η φορά στην καριέρα του

cars

Mercedes-Benz Sprinter. Έγινε 25 ετών

cars

Audi RS4 v AMG C63 v BMW M3: Η μάχη των γερόλυκων με τους V8!

cars