CARSNEWS
AUTONEWS

Στον δρόμο του εξηλεκτρισμού και το Cupra Leon;

Βρισκόμαστε στα πρόθυρα της αποκάλυψης της νέας γενιάς του Seat Leon και αυτό σημαίνει φυσικά και την ενεργοποίηση της Cupra, ως αυτόνομης πλέον μάρκας, για το λανσάρισμα της καυτής έκδοσης του μεσαίου hatchback. Μίας καυτής έκδοσης που αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα, θα ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο από αυτόν που φημολογείται πως επέλεξε η Volkswagen για το ολοκαίνουριο Golf GTI. Τον δρόμο του εξηλεκτρισμού.

Πριν φτάσουμε εκεί όμως, ας κάνουμε μία εικονική βόλτα γύρω από το αυτοκίνητο για να δούμε ότι ο σχεδιασμός της 5ης γενιάς του Leon θα είναι κατά κύριο λόγο εξελικτικός ώστε να μην αποξενώσει τους υπάρχοντες πελάτες. Ωστόσο, η Cupra θα διανθίσει το βασικό design με διάφορες λεπτομέρειες όπως έχουμε δει στο Formentor. Το πακέτο αναμφίβολα θα περιλαμβάνει επιθετικούς προφυλακτήρες, μικρότερη απόσταση από το έδαφος και ζάντες ελαφρού κράματος που γεμίζουν τους θόλους ενώ εσωτερικά, έχει επιλεχθεί μία πιο μινιμαλιστική προσέγγιση με την μείωση των φυσικών χειριστηρίων.

Το “ζουμί” της υπόθεσης, βρίσκεται στα μηχανικά του επερχόμενου Cupra Leon. Εκεί, η χρήση της MQB αρχιτεκτονικής χαρίζει στην ισπανική εταιρία περισσότερες ελευθερίες. Ο πιο… σκληροπυρηνικός χαρακτήρας θα διατηρηθεί με σκληρότερες ρυθμίσεις στην ανάρτηση αλλά το κινητήριο σύνολο θα είναι πλέον plug-in υβριδικό με έναν 1400άρη βενζινοκινητήρα να συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα για συνδυαστική ιπποδύναμη της τάξης των 250 ίππων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μπορούμε να περιμένουμε έναν χρόνο στα 6,5 δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h ενώ μία μπαταρία 13 kWh θα χαρίζει στο καυτό Leon αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 50 χιλιομέτρων!

Δεν αποκλείεται μάλιστα να επιστρέψει και η Cupra R έκδοση ως η κορυφαία της γκάμας αλλά εδώ θα έχουμε κάτι διαφορετικό καθώς οι φήμες που κυκλοφορούν λένε πως κάτω από το καπό δεν θα βρίσκεται το υβριδικό powertrain του “απλού” Cupra Leon αλλά μονάχα ένας δίλιτρος βενζινοκινητήρας 300 ίππων που θα συνδυάζεται με ένα σύστημα τετρακίνησης. Δεν αποκλείεται βέβαια να λανσαριστεί ως μία ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής καθώς ο εξηλεκτρισμός παραμένει προτεραιότητα είτε μιλάμε για την Seat, είτε για την Cupra. Αν κάνουμε λίγη υπομονή όμως, θα μας λυθούν όλες οι απορίες!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Audi Q3 35 TFSi S Tronic. Συνολικά αναβαθμισμένο

cars

Audi RS Q3 και RS Q3 Sportback. Ξεχωρίζει (και) χάρη στον 5-κύλινδρο των 400 ίππων!

cars

To νέο ηλεκτρικό Fiat 500 συναντά την Κουμαντζιάς Α.Ε. και ηλεκτρίζει με το στιλ του!

cars

Ηλεκτροκίνηση: 80 εκατ. ευρώ για τη δράση «Φορτίζω παντού»

cars

Nissan Leaf.  Mε πρωτοποριακή τεχνολογία V2G

cars

Η Divo “Lady Bug” έφτασε την Bugatti στα όρια της!

cars

Η Volkswagen κάνει πίσω από το ID Buggy.

cars

Nissan e-POWER. Η νέα τεχνολογία της Nissan

cars

Ford. Ξεκίνησε το πρόγραμμα δοκιμών με το νέο αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Van

cars