CARSNEWS
AUTONEWS

Στον Κορινό Πιερίας με Toyota Corolla Hybrid. Στο καταφύγιο της Ελληνικής Προσφυγιάς!

Ο Κορινός είναι μια παραθαλάσσια κωμόπολη του νέου απλωμένου Δήμου Κατερίνης, που βρίσκεται στον Νομό της Περιπέτειας και των περιοχών φυσικού κάλους, τον Νομό Πιερίας. Αρκούν 35 λεπτά οδήγησης για να προσεγγίσει κανείς αυτήν την ιδιαίτερη περιοχή στην οποία το Καλοκαίρι χιλιάδες κόσμου απολαμβάνουν τα θαλασσινά τους μπάνια, δίπλα σε έναν απίστευτο βιότοπο, που ενώνει στεριά και θάλασσα, με μοναδικό τρόπο. Οδηγώντας το Τεχνολογικά προηγμένο μοντέλο της ιαπωνικής Toyota, την Corolla Hybrid, προσέγγισα τον Κορινό από την Εθνική οδό θεσσαλονίκης –Αθηνών, απολαμβάνοντας την υποδειγματική αίσθηση άνεσης και ασφάλειας που προσφέρει το αυτόνομο σύστημα οδήγησης που απλοποιεί και διαχειρίζεται όλες τις αλλαγές που χρειάζεται ένας οδηγός!

Βέβαια στην πρόκληση της άδειας από κίνηση Ε.Ο. Ε75, δεν άντεξα και έθεσα σε λειτουργία την επιλογή οδήγησης Power, όπου πραγματικά ένιωσα μια την αβάσταχτη ελαφρότητα της άμεσης επιτάχυνσης, η οποία πηγάζει από τον συνδυασμό δύο κινητήρων, οι οποίοι με μια υποδειγματική ισορροπία εναρμονίζονται άριστα στις συνθήκες οδήγησης. Η κάθοδος για την παραλία του Κορινού, μεταφέρει άμεσα τον οδηγό σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον όπου απομονώνει το αστικό τοπίο και τον οδηγεί σε μια Ιστορία που ξεκινά από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και επεκτείνεται μέχρι τα χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής όπου εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από το Κούμπαο της Θράκης και το Άσπρο και τον Αίμωνα της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Τι να δείτε?

Οι Μακεδονικοί Τάφοι

Στον Κορινό μπορείτε να δείτε 2 μεγάλους Μακεδονικούς Τύμβους του 4ου π.Χ. όπου στον ένα τεκμηριώθηκε ότι τάφηκε η Ολυμπιάδα μητέρα του Μ. Αλεξάνδρου, που βρίσκεται ακριβώς  δίπλα στην Εθνική Οδό Κατερίνης-Θεσσαλονίκης Ε75 στη θέση τούμπες. Η Πρόσβαση γίνεται από το ΣΕΑ Κορινού. Οι Μακεδονικοί τάφοι, είναι επισκέψιμοι. Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ απαραίτητη είναι η συνεννόηση με τον φύλακα αρχαιοτήτων της βόρειας Πιερίας στο τηλ. κιν.: 6974 885 902 Ωράριο λειτουργίας 08:00-14:00.

Αλυκές Κίτρους

Ο παραλιακός δρόμος οδηγεί στις  Αλυκές που βρίσκονται στην παραλία του Κίτρους ,μια ανάσα από την αρχαία Πύδνα, όπου πιθανολογείται πως βρισκόταν το λιμάνι των Αρχαίων Ελλήνων Μακεδόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο υδροβιότοπος ξεκινά δίπλα από τις Αλυκές, και έχει αναγνωριστεί και  επίσημα για την τεράστια  σημασία του, σε σπάνια φυτά και ζώα, από το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο Natura 2000.

Εδώ είναι πραγματικά που απόλαυσα την αθόρυβη οδήγηση του Τoyοtα Corolla Hybrid, το οποίο μετατρέπει σε κίνηση οποιοδήποτε έργο παράγεται από το φρενάρισμα, για να την χρησιμοποιήσει εκ νέου όταν κινείτε με τον ηλεκτροκινητήρα! Το γεγονός αυτό το χάρηκα πολύ! Δεν ενόχλησα τα πουλιά που έκαναν το δικό τους παιχνίδι μέσα στις αμμοθίνες καθώς οι κανόνες κίνησης οποιουδήποτε μηχανοκίνητου μέσου εντός του Υδροβιοτόπου, είναι ιδιαιτέρως αυστηρές!

Ξέγνοιαστη οδήγηση

Το έξυπνο σύστημα Toyota Hybrid, κατασκευάστηκε για να χαρίζει στον οδηγό μοναδικές στιγμές ξέγνοιαστης οδήγησης! Η απόλυτη ισορροπία παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας ενσωματώνεται σε όλο της το μεγαλείο κάτω από το καπό του νέου Corolla! Το φαινόμενο αυτό αποτελεί ένα από τα φιλικότερα αποτελέσματα για το περιβάλλον. Νομίζω πως τα μόνα αυτοκίνητα τα οποία στο μέλλον θα κινούνται σε Εθνικούς Δρυμούς και Υδροβιοτόπους θα είναι μόνον εκείνα τα οποία  αφήνουν το μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα στο περιβάλλον. Το νέο Corolla Hybrid θα είναι ένα από αυτά! Όσο για τους Υδροβιοτόπους? Εδώ θέλει πολύ δουλίτσα το πράγμα!

Κινητοποίηση, καθαρισμός χώρων, δημιουργία νέα σήμανσης, και φυσικά..συντήρηση! Η περιοχή της Βόρειας Πιερίας αποτελεί έναν απίστευτα ολοκληρωμένο προορισμό! Τώρα που καλοκαιριάζει.. ταξιδέψτε προς τα εκεί! Θα εκπλαγείτε από το τι εικόνες θα συναντήσετε στον δρόμο σας! Απέχει μόλις μισή ώρα, και θα βρεθείτε σε έναν τόπο που η Ιστορία του θα σας μεταφέρει μέχρι την άγνωστη εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Καλό σας Ταξίδι

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Citroen C3. Διαθέσιμο και στη χώρα μας από 13500 Ευρώ

cars

Χάμιλτον για μεταγραφή στη Ferrari: Πραγματοποιώ ένα παιδικό μου όνειρο

cars

Στα χάκι έκανε παρέλαση στη Θήβα ο Στέφανος Κασσελάκης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

cars

Το συγκρότημα Piknik απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα

cars

Η Honda εστιάζει στην απλότητα…

cars

Η μητέρα των μαχών! Ferrari εναντίον McLaren εναντίον Lamborghini!

cars

Οδηγούμε τη Mercedes E 300e: Φορτιζόμενη, πολυτελής, με σβέλτες επιδόσεις και μεγάλη αυτονομία

cars

Hyundai Bayon. Ένα νέο, μικρό SUV έρχεται από την Hyundai!

cars

Η VW ήθελε τον 5-κύλινδρο της Audi αλλά…

cars