CARSNEWS
NEW MODELS

Στους 400 ίππους το νέο Subaru WRX STi

Αναβαθμισμένο σε όλα τα επίπεδα επιστρέφει εντός του 2021 το Subaru WRX STi, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για την παρουσία ενός νέου-ισχυρότερου κινητήρα κάτω από το καπό του.

Ειδικότερα, η νέα γενιά του sport sedan τη Subaru θα εφοδιάζεται με έναν boxer κινητήρα χωρητικότητας 2,4 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 400 ίππους.

Το τετρακύλινδρο σύνολο των 2,4 λίτρων θα αντικαταστήσει το σημερινό μοτέρ των 2,0 λίτρων -γνωστό με την κωδική ονομασία EJ20- το οποίο «κρατά» από το 1989 όταν και ανακοινώθηκε για πρώτη φορά.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος κινητήρας ήταν αυτός που χάρισε στη Subaru τις αγωνιστικές επιτυχίες της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και τις επέτρεψε να χτίσει μια πραγματική αυτοκρατορία την οκταετία 1995-2003.

Ο νέος κινητήρας της Subaru θα φέρει την κωδική ονομασία FA24 και θα αποτελεί επί της ουσίας εξέλιξη εκείνου του μοτέρ που συναντά κανείς σήμερα στο αμερικανοθρεμμένο Ascent.

Σε αυτήν την περίπτωση, βέβαια, η ισχύς του φτάνει τους 260 ίππους, συνεπώς θα πρέπει να περιμένουμε παρεμβάσεις στο hardware του τετρακύλινδρου ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή απόδοση και το νέο Subaru WRX STi να φανεί αντάξιο των υψηλών προσδοκιών μας.

Όπως κάθε Subaru που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και το κορυφαίων όλων WRX STi θα εξοπλίζεται με σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, η οποία και θα καθιστά πιο εύκολη τη διαχείριση των 410 plus ίππων και των σχεδόν 500 Nm ροπής.  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Porsche: Ακόμη ταχύτερη η Taycan Turbo S!

cars

Το τελευταίο teaser για τη Maserati MC20

cars

Καλοκαιρινές προσφορές από την Peugeot

cars

Η συντήρηση της μπαταρίας του αυτοκινήτου στην εποχή της καραντίνας

cars

Το νέο Hyundai SantaFe σπάει το σχεδιαστικό κατεστημένο

cars

Το νέο Genesis G80 θα σε κάνει να λατρέψεις τα sedan της Hyundai

cars

Δείτε πώς κατασκευάζεται η ηλεκτροκίνητη Porsche Taycan (Video)

cars

Έτσι «έκλεψε» ο Norris την τρίτη θέση στην Αυστρία

cars

O Pininfarina θα γιορτάσει τα 90 του χρόνια

cars