CARSNEWS
NEW MODELS

Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών η BMW

Υπό διερεύνηση βρίσκεται η BMW και ειδικότερα η μεθοδολογία που ακολουθεί για την καταγραφή των πωλήσεων νέων οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η BMW να έχει ωθήσει τους επίσημους αντιπροσώπους της στην ταξινόμηση οχημάτων με σκοπό να αυξήσει παράτυπα τα νούμερα των πωλήσεών της.

Μάλιστα, το 2016 ο τότε επικεφαλής της βαυαρικής φίρμας στις Η.Π.Α. είχε παραδεχθεί ότι η πίεση για την αύξηση των πωλήσεων είχε οδηγήσει στην ταξινόμηση οχημάτων που στη συνέχεια πωλούνταν ως μεταχειρισμένα με πολύ μικρό αριθμό χιλιομέτρων.

Όλως τυχαίως έναν χρόνο μετά την παραδοχή ότι η BMW επί τη ουσίας ακολουθεί παράτυπες μεθόδους ενίσχυσης των πωλήσεών της, ο Ludwig Willisch ανακοίνωσε ότι συνταξιοδοτείται.

Όπως όλα δείχνουν, πάντως, τα «πινακιδωμένα» οχήματα δεν αποτελεί μια ακόμα αποκλειστικότητα της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, καθώς πριν από μερικούς μήνες ο όμιλος FCA κλήθηκε να καταβάλει το ποσό των 40 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς δήλωνε ψευδή νούμερα πωλήσεων επί σειρά ετών.

Βαρύς αναμένεται να είναι ο πέλεκυς και για την BMW, με εκπρόσωπο της γερμανικής φίρμα να δηλώνει ότι η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία πρόκειται να συνεργαστεί πλήρως ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση.    

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οριστικό: Τελειώνει η Alfa Romeo Giulietta, την θέση της παίρνει η Tonale

cars

Mercedes: Στην κορυφή για έκτη συνεχή χρονιά

cars

GP Σάο Πάολο: Μεγάλη εμφάνιση Russell και 1-2 για τη Mercedes

cars

Ford GT Le Mansory: Για λίγους και καλούς

cars

Νέα plug-in υβριδική έκδοση για το Opel Grandland Χ

cars

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας παίρνει η PSA για να ξανανοίξει τα εργοστάσιά της

cars

Ο Simon Roberts επικεφαλής της Williams στη Formula 1

cars

Νέοι mild hybrid κινητήρες για τη BMW Σειρά 7

cars

Η επόμενη ημέρα της Seat

cars