CARSNEWS
F1 & RACES

Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ο Flavio Briatore

Θετικός στον κορωνοϊό Covid-19 βρέθηκε ο Flavio Briatore, εμβληματική άλλοτε φυσιογνωμία των paddock της Formula 1!

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο πρώην επικεφαλής των Benetton και Renault μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, καθώς έχει εμφανίσει επιπλοκές. Δεν βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ωστόσο όπως ενημερώνει το motorsport.com, η κατάστασή του είναι σοβαρή.

O 70χρονος επιχειρηματίας συμμετείχε πριν από μερικές ημέρες σε έναν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα, παρέα με άλλες εμβληματικές προσωπικότητες της Ιταλίας. Ανάμεσά τους ήταν και ο προπονητής της Μπολώνια, Sinisa Mihajlovic, που επίσης βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Και πέραν αυτού, η βασική επιχειρηματική δραστηριότητα του Briatore είναι το brand “Millionaire” και ήταν το δικό του φημισμένο κλαμπ στο Πόρτο Τσέρβο που έκλεισε από τις ιταλικές αργές καθώς βρέθηκαν θετικοί περισσότεροι από 60 εργαζόμενοι σε αυτό!

Όλα αυτά, ενώ ο άνθρωπος που ηγήθηκε των ομάδων που οδήγησαν στην κορυφή τον Michael Schumacher (1994, 1995) και τον Fernando Alonso (2005, 2006) ήταν πολέμιος των αποφάσεων της ιταλικής κυβέρνησης σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα.

Briatore_China09_above_alonso1000x600

Μάλιστα είχε γράψει χαρακτηριστικά σε προσωπικό του λογαριασμό στα social media: «Η καρδιά μου κλαίει που η οικονομία μας σφαγιάζεται από ανθρώπους που δεν έχουν κάνει ποτέ τίποτα στη ζωή τους».

Ο Ιταλός βρέθηκε εκτός Formula 1 όταν κατηγορήθηκε το 2008 για το ρόλο του στο σκάνδαλο “crashgate“, όταν ο Nelson Piquet Jr είχε ηθελημένα στείλει το μονοθέσιό του στον τοίχο, ώστε το αυτοκίνητο ασφαλείας να δώσει πλεονέκτημα στον μετέπειτα νικητή Alonso.

Αρχικά η FIA του είχε απαγορεύσει διά βίου την εμπλοκή του με το σπορ, ωστόσο ο Briatore είχε μετά από δικαστική διαμάχη ανατρέψει αυτή την απαγόρευση. Ωστόσο, δεν θέλησε να ασχοληθεί ξανά με την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και επικεντρώθηκε στις επιχειρήσεις του.

Προ διετίας είχε απασχολήσει με την προσωπική του ζωή, όταν οδηγήθηκε σε διαζύγιο με την καλλονή -και κατά 30 χρόνια νεότερή του- Elisabetta Gregoraci, με την οποία απέκτησε ένα γιο το 2010.

briatore-gregoraci-mykonos16-a1000tall

Διαβάστε επίσης:

Ποιος είναι ο πιο γρήγορος οδηγός στην ιστορία της F1;

Το F1 Vlog του GP Ισπανίας

F1: Υπέγραψαν όλες οι ομάδες τη Συμφωνία Ομονοίας

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

RB F1 team to give Ricciardo new chassis in China

cars

Σε διαπραγματεύσεις με τη βρετανική κυβέρνηση η F1

cars

Why Andretti’s expanding F1 team despite clear rejection

cars

F1: Ο Λεκλέρ ταχύτερος με τη Ferrari SF-24 την τελευταία μέρα των δοκιμών του Μπαχρέιν

cars

Όταν ο Pastor Maldonado μιλούσε με τη Scuderia Ferrari

cars

Επίσημο: Αναβλήθηκε το GP Κίνας!

cars

Τι αποκαλύπτει έρευνα για την συμμετοχή των γυναικών στην Formula 1

cars

Η Williams αποκαλύπτει τα χρώματα που θα έχει το μονοθέσιο του 2024

cars

H αναβάθμιση της Mercedes W14 στο Όστιν είναι το πρώτο της μεγάλο βήμα για το 2024

cars