CARSNEWS
NEW MODELS

Στο σφυρί μία πολύ σπάνια Shelby 289 Cobra

Ο Carol Shelby εκείνη την εποχή ήταν από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στους αμερικανικούς αγώνες αλλά και με τη νίκη του στο Le Mans του 1959. Λόγω προβλήματος υγείας χρειάστηκε να αποσυρθεί και να προχωρήσει στις μοναδικές Cobra με τον αυθεντικό V8 της Ford.

Το 1962 παρουσίασε στη Νέα Υόρκη το τελικό αυτοκίνητο με την ονομασία CSX2000 με τον V8 Fairlane κάτω από το καπό. To συγκεκριμένο μοντέλο που βλέπετε είναι μια Shelby Cobra 289 (CSX2195) που κατασκευάστηκε ένα χρόνο αργότερα κατά παραγγελία της Ford για λόγους επίδειξης.

Στάλθηκε στο Λος Άντζελες την χρονιά που κατασκευάστηκε (το 1963) και ξεχώριζε από το χαρακτηριστικό μπλε, τα τονισμένα φτερά και τα φαρδιά λάστιχα. Ένα χρόνο αργότερα το αυτοκίνητο πωλήθηκε, βάφτηκε χρυσό και συμμετείχε σε δύο αγωνιστικές περιόδους.

Το 1985 πέρασε στα χέρια ενός συλλέκτη που το κράτησε έως και πέρυσι, ενώ την περίοδο 2006-2018 την αφιέρωσε με μια σχολαστική αναπαλαίωση. Την ξανάβαψε στο αυθεντικό μπλε, της πέρασε γνήσια Weber και της επαναρρύθμισε το τεσσάρι σασμάν.

Πρόκειται για μία από τις 580 Cobra που κατασκευάστηκαν την περίοδο 1963-65 και τώρα η Mecum Actions την έχει βγάλει σε δημοπρασία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Porsche γιόρτασε το Gay Pride με τον δικό της τρόπο

cars

To καυτό Ford Puma ST στην πράσινη κόλαση του Nurburgring (Video)

cars

Έτσι θα είναι το επανασχεδιασμένο Opel Corsa (photos)

cars

Ποιοι κατασκευαστές παρουσιάζουν τα περισσότερα και τα λιγότερα προβλήματα;

cars

Η θέση της Alpine στην νέα εποχή που ξημερώνει για την Renault

cars

Η BYD αρχίζει τις πωλήσεις στην Ευρώπη

cars

Verstappen για τα sprint: «Ένας αγώνας είναι αρκετός»

cars

Η Tesla δίνει ζωή σε ένα Mazda RX-7

cars

Απεβίωσε ο Yoshihiko Matsuo, σχεδιαστής του Datsun 240Z

cars