CARSNEWS
AUTONEWS

Στο «σφυρί» το μοναδικό ξύλινο Citroën 2CV στον κόσμο – Μπορεί να φτάσει έως και 200.000 ευρώ

Σε δημοπρασία αναμένεται να τεθεί ένα Citroën 2CV που κατασκευάστηκε από ξύλο και είναι το μοναδικό στον κόσμο με τους εκτιμητές να θεωρούν ότι η τιμή του αναμένεται να αγγίξει τα 150.000 με 200.000 ευρώ, κάτι που θα αποτελεί ρεκόρ αν πραγματοποιηθεί.

Στο «σφυρί» θα βγει στις 4 Ιουνίου στη Γαλλία από τον οίκο δημοπρασιών Aymeric και Philippe Rouillac, ενώ το αμάξωμα του 2CV, τύπου AZKA χρονολογείται από το 1955 και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από το ξύλο οπωροφόρου δέντρου από τον Γάλλο ξυλουργό Μισέλ Ρομπιγιάρ.

Το «La Belle Lochoise» είναι κατασκευασμένο από ξύλο καρυδιάς για τα φτερά, αχλαδιάς και μηλιάς για το αμάξωμα και κερασιάς για τις πόρτες και το πορτμπαγκάζ.

«Το αυτοκίνητο έχει περάσει τον τεχνικό έλεγχο, έχει γκρίζα κάρτα (Σ.τ.Σ: τίτλος ιδιοκτησίας αυτοκινήτου) από το 1957, είναι ταξινομημένο, ασφαλισμένο και επομένως μπορεί να βγει στο δρόμο», είπε ο Εμερίκ Ρουιγιάκ.

Ο Ρομπιγιάρ, ο οποίος κατασκεύαζε κυρίως ξύλινα μοντέλα για τη Ferrari, άρχισε να κατασκευάζει το 2CV του το 2011.

«Πέρασα πέντε χρόνια από τη ζωή μου εκεί, 5.000 ώρες δουλειάς, πάθος, μέρα και μερικές φορές νύχτα. Και το 2CV έφυγε από το εργαστήριό μου οδηγώντας το τον Σεπτέμβριο του 2017», λέει στο AFP.

«Έχω ένα σφίξιμο στην καρδιά μου. Αλλά έχω ήδη ένα άλλο τρελό εγχείρημα στο μυαλό μου: την κατασκευή ενός κουπέ Chapron DS21 Cabriolet, σε 27 μήνες, για τον εορτασμό της 70ης επετείου του DS», ανακοίνωσε ο συνταξιούχος

Έτσι, οι δημοπράτες υπολόγισαν την αξία του αυτοκινήτου με βάση το «παγκόσμιο ρεκόρ για ένα 2CV», που είχε πιάσει τα 176.000 ευρώ. Αυτό «έχει τη δυνατότητα να καταρρίψει το ρεκόρ», εκτίμησε ο Ρουιγιάκ.

TAGS

Related Articles

Στις Βρυξέλλες ο Κωστής Χατζηδάκης για το Eurogroup και το ECOFIN

cars

Ford Puma 1.0 Ecoboost mHEV 155 PS. Πρακτικό και απολαυστικά οδηγοκεντρικό

cars

Mazda MX-30. Η Mazda μπαίνει δυνατά στην αγορά των ηλεκτρικών!

cars

Mercedes B Class 180d 7G DCT. Με πολυμορφίζων χαρακτήρα

cars

Επιτέλους είναι επίσημο: Νέο Nissan “Z” μέσα στους επόμενους 12 μήνες!

cars

Kia Rio facelift. Μικρό, με τεχνολογίες “μεγάλου”!

cars

Lamborghini: Καμία σχέση μεταξύ Sian και νέας Aventador σχεδιαστικά.

cars

Audi το Q5 Sportback. Η σπορ έκδοση του Q5

cars

Skoda Octavia RS iV. Με νέο focus αλλά τον ίδιο χαρακτήρα!

cars