CARSNEWS
NEW MODELS

Στο σφυρί το όχημα του στρατηγού Patton

Άλλο ένα ιστορικό αυτοκίνητο βγαίνει αυτές τις ημέρες σε δημοπρασία. Μόνο που, στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι οι επιδόσεις αλλά το παρελθόν του που το κάνουν περιζήτητο. Το εν λόγω Dodge WC-57 Command Car ήταν το προσωπικό όχημα ενός θρύλου των τεθωρακισμένων, αρχηγού της έβδομης Αμερικάνικης στρατιάς στη Μεσόγειο και της τρίτης Αμερικάνικης στρατιάς στη Γαλλία και τη Γερμανία, στρατηγού George S. Patton. Ως εκ τούτου, αναμένεται μεγάλος ανταγωνισμός, καθώς πολλοί λάτρεις της ιστορίας, όπως αντίστοιχα μουσεία και συλλέκτες, θα επιχειρήσουν να το κάνουν δικό τους.

Το Dodge WC-57 ήταν ένα στρατιωτικό όχημα που κατασκευαζόταν για τον Αμερικάνικο στρατό κατά το διάστημα 1942-45. Η καταγωγή του προερχόταν από ένα επιβατικό αυτοκίνητο του μεσοπολέμου, το Dodge Power Wagon. Ειδικά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, είχε διασκευαστεί στην Αγγλία, σύμφωνα με τις εντολές του Patton. Διέθετε επιπλέον πλάκες θωράκισης μπροστά και πίσω, σειρήνες, κόρνες και τις απαραίτητες πλακέτες και σημαίες με τα τρία αστέρια του βαθμού του, ώστε να ξεχωρίζει από απόσταση.

Όπως δείχνει και στις εικόνες, το WC-57 είναι σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, για την ηλικία του. Καλοδιατηρημένο και με πολύ λίγα σημάδια και φθορές, ίσα για να τονίζεται το πολεμικό παρελθόν του. Φέρει μάλιστα και το πενηντάρι Browning πυροβόλο, που υπήρχε τότε κυρίως για αντιαεροπορικό πυρ. Το τελευταίο, ωστόσο, είναι μάλλον απίθανο να παραμένει σε λειτουργική κατάσταση. Η δημοπρασία του αυτοκινήτου του στρατηγού Patton θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 11 και 14 Ιουνίου, στο Kruse Plaza του Auburnμ, στις ΗΠΑ, από την εταιρία WorldWideAuctioneers.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Από αγκάθι, βγαίνει ρόδο

cars

Ο νέος V6 3.0 diesel των Range Rover αποδίδει μέχρι και 350 PS

cars

Το νέο VW Tiguan αποκαλύπτεται

cars

Οδηγούμε τη νέα γενιά του θρυλικού VW Golf GTI

cars

Αυτό είναι το νέο μικρό SUV της Skoda

cars

Το αγωνιστικό D.N.A. των Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio

cars

Black Friday για τη Mercedes στην Κίνα – Ρίχνει τις τιμές για να τονώσει τις πωλήσεις

cars

Διαθέσιμο στην Ελλάδα το νέο Citroen C5 Aircross – Δείτε τιμές και εκδόσεις

cars

Η Honda και η General Motors δημιουργούν συμμαχία

cars