CARSNEWS
AUTONEWS

Στο χείλος του γκρεμού το DTM!

Το πρώτο χτύπημα για το Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (γνωστό και ως DTM) ήρθε το 2018, όταν η Mercedes ανακοίνωσε την αποχώρηση της. Τώρα, έρχεται το δεύτερο πολύ δυνατό χτύπημα, πριν μάλιστα προλάβει να ανακάμψει από το πρώτο, με την ανακοίνωση της αποχώρησης της Audi Sport. Της τρέχουσας πρωταθλήτριας δηλαδή και μίας ιστορικής σταθεράς στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα!

Η Audi έδωσε μορφή στο DTM και το DTM έδωσε μορφή στην Audi. Αυτό αποδεικνύει την δύναμη των motorsports – τόσο τεχνολογικά όσο και συναισθηματικά.

Με αυτή την ενέργεια θα συνεχίσουμε την μεταμόρφωση μας σε έναν πάροχο σπορ, βιώσιμης ηλεκτρικής κινητικότητας. Γι’ αυτό εστιάζουμε τις προσπάθειες μας στην πίστα και αγωνιζόμαστε συστηματικά για το “Vorsprung” του αύριο. Η Formula E προσφέρει μία πολύ ελκυστική πλατφόρμα γι’ αυτό. Για να την συμπληρώσουμε, εξετάζουμε και άλλες προοδευτικές μορφές motorsport για το μέλλον.

Δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Markus Duesmann. Η ειρωνεία στην όλη υπόθεση είναι ότι η διοργανώτρια αρχή υλοποιεί εδώ και κάποια χρόνια ένα πλάνο μεταμόρφωσης και εκσυγχρονισμού ώστε να κάνει το Deutsche Tourenwagen Masters βιώσιμο και ελκυστικό για μακροχρόνια δέσμευση των κατασκευαστών. Και όσο υλοποιεί αυτό το πλάνο, έχει “χάσει” 2 από τους 3 πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος. Από εδώ και πέρα, η ITR πρέπει να εξετάσει πολύ καλά τις επιλογές της και πολύ περισσότερο, να αποφασίσει τι θέλει για το μέλλον: ένα πρωτάθλημα που θα στηρίζεται στα εργοστάσια, οπότε θα πρέπει να βγει τρόπο να προσελκύσει νέους “παίκτες” ή ένα που θα βασίζεται στους ιδιώτες, με ότι αυτό συνεπάγεται;

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

 Peugeot. Aγωνιστικές περγαμηνές πολλών ετών

cars

Συνολικά 43 συλλήψεις στην Πάτρα κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων

cars

Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. Eπενδύει στην πράσινη ενέργεια

cars

Επίσημη επιβεβαίωση της ισχύος για την Mercedes-AMG A45 (vid)

cars

Νέο Renault Clio. Διαθέσιμο και με τον 1.5 Blue dCi των 85 ίππων

cars

Renault Clio. Με πλήρη γκάμα εκδόσεων

cars

Volvo – Οι ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις πήγαν εξαιρετικά

cars

myKTEO: Το 10ο Φθινοπωρινό Ράλι 2023 έρχεται στην Ιτέα με 31 συμμετοχές

cars

Αναβάλλεται το ντεμπούτο του νέου Hummer!

cars